onsdag 13 juli 2011

Sovprogram

Jag nämnde lite hastigt om ett sovprogram vi fått hemskickat av psykologen på barnhab. Nu när jag läst lite mer undrar jag om det är ett dåligt skämt ?
Det handlar om hur man ska lägga ner barnet samma tid varje kväll, barnvagn är inte okej och inte nappflaska i sängen..... Tösen fyller 14..... Hon är nästan lika stor som mig och lägga ner henne käns svårt ! Man skulle också klippa papperslappar i olika färger som vi under natten kan sortera om barnet är vaken mer än 10 min för då tar man upp det och lägger ner det igen när det verkar trött och gäspar, och som vuxen får man INTE somna. Det enda vettiga är väl att sängen ska vara förknippat med sömn, käns ju vettigt ! Barnet bör inte sova middag heller. Barnet skulle på så sätt tränas att somna själv i sin säng, man skulle sitta bredvid på en stol, och sen tränas att somna om.

Det satt en postit lapp på foldern där det stod : Vi har inte testat denna metod tidigare, ska bli intressant att se om den funkar. Undertecknat med namn. Det här bevisar för mig att psykologen inte lyssnat på våra problem, hur vi har det och hur vi mår. Men hon gick ju på semester och ser med spänning fram emot hur det gått för oss när hon kommer tillbaka, tillsdess kan hon vila och sova gott .......

Om ni vet nån som prövat detta så skicka gärna en kommentar hur det gick !

Från em ska vi ha ett dygn utan tösen som ska till mormor, vi drar till Stockholm och gör såna där spontana saker som inte är möjliga annars.
Det verkar som hon är med på det än, ska bli bra att vara ifrån varandra lite. 2 1/2 vecka har vi intensivt varit tillsammans i stugan.
Nyttigt att längta lite !

Ta hand om er alla rara därute, kramizar Tina

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jaa du det där sovprogrammet verkar vara nåt alldeles i hästväg ;) Tur att de skriver att man som vuxen inte får somna, för hur skulle det annars kunna gå? Tjejen din skulle ju kunna få för sig att sortera de där lapparna helt fel...och det vore ju en smärre katastrof!
Undrar hur psykologen tänkte när hon gav er detta program? Det vore ju ännu roligare om hon kunde komma och visa hur ni rent praktiskt ska lägga henne ner i sängen, och INTE i vagnen ha ha ha!!!
Alltså, jag skulle ha känt det som ett hån att få denna folder efter 14 års kamp för att få sitt barn att sova! Kompetens är inte lika med intelligens!
Önskar er iallafall en underbar stund i Stockholm. Gör inget som jag inte skulle ha gjort bara, med andra ord inga begränsningar alls, *skratt*
Stor kram och lycka till med de färgade lapparna//Lena

Anonym sa...

Snacka om att inte bry sig, att dem absolut inte har lyssnat. Åt skogen med dem. Hon är 14 ÅR inte 14 MÅNADER. Jag sitter här och blir förbannad, om dem ändå fattade hur ni har det. Jag tror att jag fattar bättre än vad denna psykolog kan ha gjort. Grrrrr....
Love you, saknar dig. /Cissi

ann sa...

Jag har aldrig sett maken på sovprogram..aldrig provat något eller men nog skulle jag fundera om psykologen alls var insatt i er situation.Vad skönt att du får fara iväg till Stockholm och njuta av allt du känner för.Kramar från Åland.

Pettersson sa...

Valde du "Fritt Fall" eller "Pettson & Findus"?

Tina sa...

Ja ni kloka mammor, jag har mer nytta av era goda råd än psykologens trams. Blir också förbannad ! Ska fråga henne en del när vi ska ha möte i augusti...... (kanske växer mina horn fram då)

Och ja cissi du är med i framtida planer vi smider Lena och jag ! Och jag saknar dig med min ängel !

Och du Pettersson, jag valde "vilda Musen" !

Börjar bli färdig mentalt

När Tösen gick i skolan var det två tjejer som tog studenten och flyttade hemifrån till lägenhet med assistenter. Jag frågade mamman om det ...