torsdag 21 juli 2011

(O)regler

Det blev som jag anade, tösen var nog  trött igår kväll. Innan maten var klar ville kusinerna kasta boll, gris var det som gällde. Tösen älskar bollar och skulle vara med. Men det blev fort ett utbrott eftersom vi var för många för henne och regler funkar ju inte att följa. Ja vi kanske hade kunnat låta henne bara vara och kasta på andra sätt än alla andra. Men det var inte så enkelt när hon gick iväg med bollen och hittade på massa annat. Men det går bättre med oss bara i familjen, men svårt när vi är många. Kvällen var förstörd för henne och det blev mest skrik och ingen mat åt hon.
Det är så svårt att hinna med innan det är försent ibland, eller alldeles för ofta.
Jag är trött idag och känner mig låg och har ingen större lust med nåt.
Men strax hämta lillasyster som tränat och sen iväg och jobba. Tösen är på fritids från 10 idag. Rart med en stund själv.
Må gott i regnet därute, kram Tina
Lillasyster på språng !

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken härlig bild på lillasyster :) Sådär riktigt somrigt!
Jag förstår att det blir otroligt jobbigt för tösen din när det blir för många runtomkring henne. Förmodligen får hon alldeles för många intryck som hon inte hinner med att sortera och blir frustrerad och trött av det också. Är hon sen trött redan innan s blir det såklart inte bättre. Gumman, tänk om det gick att se in i huvudet på henne så man visste hur hon behöver hjälp. Det måste vara ett helvete för henne ibland. Skönt att hon var iväg på fritids så hon får lite rutiner och "vardag" igen.
Ha en skön dag på jobbet, hoppas att vi kan ses snart igen//Stor kram till dig din kämpe, Lena

ann sa...

Jag känner igen det där..vår ena son fungerar ibland på detta vis.Han förstår inte alltid lagsporterna regler och att vissa beter sig annorlunda.Han har några förstående kompisar som kan ta honom på ett bra vis och som gör att han känner sig delaktig trots sitt handikapp.Han har svårt för att det sker förändringar och då så bli han helt fast i det.Han kan inte öppna sig och sätta ord på varför.Jag känner honom bäst och han kan förklara efter ett tag men det tar på en att alltid reda upp situationen efteråt.Det är inte lätt.Vad skönt att du fick lite egen tid innan jobbet,det brukar jag också njuta av.Jag träffar dig gärna om du kommer över till Åland igen,alltid roligt med nya vänner och speciellt sådana som vet hur det är att leva i diagnoslandet.Jag har själv varit lite låg idag så det kändes bra att läsa din kommentar.Kramar från Åland.

Pettersson sa...

Jag hoppas lillasyster håller på med en riktig idrott!

Annelie L sa...

Hoppas ni har chans att vila upp er när Tösen är på fritids och få lite egen tid.
Kram Annelie

Börjar bli färdig mentalt

När Tösen gick i skolan var det två tjejer som tog studenten och flyttade hemifrån till lägenhet med assistenter. Jag frågade mamman om det ...