söndag 17 juli 2011

Ett lugn

Ja så kan jag beskriva känslan i kroppen nu, ett lugn. Semestern är över och imorgon börjar vi jobba, det har jag ingen ångest över som många andra har när det är dax att börja jobba. Det käns rart, det räcker nu helt enkelt. Kommer ha mer lediga dar ihop ändå än normalt när det är skola. När ens barn har svårt att leka, svårt att följa regler(läs omöjligt), svårt för nya saker, svårt att hitta på nåt som är okej mer än 2 minuter, ja då är 3 veckor långa för alla.

Jag vet ju att vi åker ut igen , men över nån helg eller nån natt. För mornarna och kvällarna är sagolikt vackra och är mitt i allt balsam för själen. Jag kan sitta och bara titta, andas och försöka samla kraft. Havet är något magiskt, för mig i alla fall. Alla har väl sitt sätt. Snart kan hunden och jag ta våra svampturer igen, med kaffetermos och vattenskål. Det är också underbart. Man måste se alla ljuspunkter, alla man kan.

Nu soffan en stund och försöka få en arg tös att tagga ner..... Kramar till er alla fina därute, var ni än är. Tina

3 kommentarer:

ann sa...

För mig är jobbet en paus från allt här hemma men det är också skönt att komma ifrån jobbet och ta allt här hemma.Båda ger mig något men i lagom dos.Alla har vi vårat ställe där vi hämtar kraft,jag far till simhallen och tränar.Det ser ut som ett härligt ställe så jag förstår att du laddar din kraft där.Kramar från Åland.

Anonym sa...

Min kommentar försvann tydligen, orkar inte skriva den en gång till så jag skickar ett gäng varma kramar //Lena

Rose-Marie A sa...

Själv är jag tillbaks hemma från Ox. Mycket var gjort o det blir inte lika tufft att komma ifatt denna gång som det brukar vara=mycket nöjd med detta o mig själv...för att jag fått det att fungera
Lovar att du inte blir lottlös i svampskogen, Fredrik o jag har varit ute o det är riktigt mycket!!
För mig är bästa stället hjortronmyren, i år delad med en kronhjort som inte förstod varför vi kunde vara så fräcka som att komma o störa, gruffade länge..men tystnaden där är magisk.
Det var det första vi gjorde på semestern, för att jag skulle gå ner i varv....
Kramar

Börjar bli färdig mentalt

När Tösen gick i skolan var det två tjejer som tog studenten och flyttade hemifrån till lägenhet med assistenter. Jag frågade mamman om det ...