torsdag 4 oktober 2012

Man vänjer sig

Jag har nog funnit svar på frågan -Hur orkar ni ? Jag tror man vänjer sig vid att vara trött och ändå behöva funka. Jag säger inte att kroppen inte tar stryk för det gör den. Psyket med på sitt sätt. Men vi kan inte gå runt och vara griniga och folkilskna för att vi sovit för dåligt. En del skyller sitt dåliga uppförande på en dålig natt. Jag säger bara att det funkar inte så ! Är ju inte mina arbetskamraters, vänners eller familjs  fel att vi inte sover normalt. Och man mår bättre av att bära på ett leende och få ett tillbaka.
När jag nu under en tid varit iväg några nätter och fått sova och känna känslan av att vakna pigg så kan jag inse att livet är lättare då när man har mer kraft. Kanske skulle jag bli odräglig om jag sprang runt och var utvilad ;) !
Till och med tandläkaren konstaterade igår att det syntes på tungan att jag lever med stress. Hm... Det var mitt första besök där så han visste inget om mitt liv men sa vad han såg och jag berättade kortfattat att det kan stämma att det är lite tungt emellanåt. Han sa att informationen var bra att ta med sig, det förklarar en del. Så visst påverkas jag av allt.
Vi fick höra en gång av en psykolog på hab att vi är för starka som föräldrar för att riktigt tas på allvar hur läget är. Måste man gråta och skrika för att bli förstådd ? Hela tillvaron bygger ju på att vara lugn och stark runt tösen för att det ska funka !
Hej....
Nu fixa lite innan en trip till Stockholm på em med lite föreläsning och nöje blandat. Sen imorgon en spännande dag med alla fantastiska kvinnor jag ska få möta och krama på riktigt äntligen ! Ladies night här kommer vi ! Den energin vi kan skapa tillsammans kommer nog märkas ! Kärlek till alla fina därute// Tina

4 kommentarer:

Nina sa...

Jadu, det ligger nog lite i det.. Att om man är positiv och lugn så anses man klara sig. Visserligen tror jag att positiva och lugna personer klarar sig bättre, men det betyder ju inte att vi inte behöver bli lyssnade på, och att vi skulle orka hur länge som helst.

Men att man klarar mer än man tror, om man måste, det är då säkert.

Hoppas ni får assistans snart och livet lugnar sig lite innan du tappar tungan!

Kramar om o ses imorrn! :)
Nina

Bellan sa...

Ni är verkligen starka! Hoppas ni håller så länge som ni behöver och mer därtill. Tänker ofta på er och vilken stress ni ständigt lever under.

Jadu, nu smäller det snart!! (eller vad man säger...)
Kram på dig ♥ irl snart!

//Bellan

Mamma Z sa...

Hoppas inte din rumskompis snarkar på hotellrummet då ;) Sjokar lite..med tanke på att det ges utrymme för en natt med god sömn..
Ja jösses vad vi skall ladda våra batterier nu på LN!!

KRAMEN den stora

mariellejohnsson sa...

Jag känner igen det där med läkarfolk som säger att man är FÖR stark....
Jag har aldrig kunnat gråta varken inför skolpersonal eller läkare, kuratorer osv. Det är synd för då fattar dom inte hur jobbigt det är.
Kramar!

Börjar bli färdig mentalt

När Tösen gick i skolan var det två tjejer som tog studenten och flyttade hemifrån till lägenhet med assistenter. Jag frågade mamman om det ...