lördag 13 oktober 2012

Det är bra ! Bara fint !

Tösen ligger under ett lågt vardagsrumsbord och vilar lite. Men blev nog för trött för nu åker lite kläder av och filten fram i soffan istället.
En tuff natt tar på krafterna, plus att vi också putsat lite fönster tillsammans på fm. Får bra hjälp bara man är med i svängarna och ger lagoma uppgifter för det går undan. Vi har spelat fia, gått med hunden och hunnit med fika också. Ja här ska det gärna hända något hela tiden när det är ledigt från skolan. Ledighet är svårt för tösen.
På em åker vi och kollar på simtävlingar i Stockholm, tösen fick välja och valde såklart att vara hos mormor. Hon har varit med en gång förra året och det hade gått bra. Jag jobbade då. Men är lite för rörigt och för mycket folk och för mycket sitta still för att det ska vara lockande för henne.

Ja natten var  jobbig igen, hysterisk emellanåt med slag och stark ilska. Mina tårar rann en stund när jag bara känner maktlöshet i situationen. Blir knappt trött, jo trött är jag väl men inte sömnig. Gör för ont och är så galet hur det är. Ska det vara så här för oss ?
Ibland vill jag bara skrika att folk har ingen j-la aning hur tufft det är. Men sen biter man ihop igen . Och svarar duktigt när nån flyktigt frågar Allt bra ? Ja det är bra, bara fint !
Tränat i 15 år på att vara pigg och glad trots hur trött jag än är . Några stackars vänner får höra lite gnäll såklart, men det hjälper ju inte direkt. Lättar kanske lite ibland. Men räcker gott att bara veta att de förstår, ja det är ju de som är vännerna, de som vill förstå. Tösen tydligen vilat färdigt !
Ha nu en fin helg, kram alla fina som tittar in.
 Skriv gärna en rad så jag får se vem som läser ! Alltid skoj !

7 kommentarer:

Anne Salovaara-Kero sa...

Kram på dig!

Nina sa...

Ja, vad säger man. Så räknar dom inte nätterna i assistansen??? Skit! Men det måste gå igenom! Finns inget annat!

Känner igen det där att svara "Jo tack bra" oftast. För man är inte säker på att dom som frågar verkligen orkar höra ett ärligt svar..

Fast nu är "Jo tack bra" ganska ärligt för oss, men inte lika ärligt förr. Hoppas det blir ett sannt svar för er också snart..

Kramar om igen och igen!

Anonym sa...

Lider med er. Jag kan bara ana hur jobbigt det är för er, jag har ju andra svårigheter med J, om jag dessutom inte skulle få sova, ja då vet jag inte hur man skulle orka, så därför är ni så grymt starka som orkar. Men vad har ni för val,jag vet själv, det är ju bara att kämpa på, och ofta när man kämpar på så blir det i det tysta, man vill inte belasta andra med sina problem, men jag hoppas verkligen att du vet att till mig får du spy ur dig så mycket du vill, du behöver aldrig be om ursäkt för det. Jag VILL vara här för dig, du får gråta mot min axel om det behövs. Önskar verkligen att ni kan få lite lugn o ro. Kärlek till dig gumman från din vän Cissi

Anonym sa...

Jag läser alltid!!
Kramar Linda

Anonym sa...

Kära Tina <3

Skriver under på det Anne, Nina, Cissi och Linda skriver.

Kram / Emelie

Anonym sa...

Har oxå läst! Känns bra att få ta del av er vardag. Är overklig för mig, som bara tar del av era bra stunder. Kramar Weronica

Bellan sa...

Har suttit här och läst ikapp i din blogg. Jag blir full av tankar men tappar orden... Kan bara hoppas att det snart kommer att lätta för er på alla plan.

Kramar om dig, du underbart goa människa ♥ *saknar*
//Bellan

Börjar bli färdig mentalt

När Tösen gick i skolan var det två tjejer som tog studenten och flyttade hemifrån till lägenhet med assistenter. Jag frågade mamman om det ...