tisdag 16 oktober 2012

Blåser motvind

Ja då kom avslaget från FK om assistanstimmarna jag ansökt om. Anade väl innerst inne men hoppades verkligen in i det sista. Fattas ett par timmar enligt deras uträkningar och vi ligger över enligt våra. Nätterna är ju inte inräknade i det. Det är synd för då skulle det inte vara nån diskussion !
Men de barn som kan gå och prata ( oavsett om de förstår eller inte ) faller mellan stolarna trots all tillsyn och hjälp de behöver i vardagen. Fy på alla som fuskar så alla regler och kontroller blir hårdare för alla som verkligen behöver hjälp.

Tösen sov hos mormor i natt och sov väl ca 3 timmar. Jag jobbade kväll igår och mannen bortrest.  Hon kom nyss hem med taxin, fick mellis och somnade nu medans hon satt i soffan och pratade med mig. Hon är helt slut såklart.
Men det är tydligen okej för oss som familj att sova så lite som vi gör och alltid gjort. Det räknas inte.

Blir tyngd över att kämpa i motvind hela tiden, att det ska vara så svårt. Tack gode gud att skolan funkar bra !

Nu går assistansärendet vidare till kommunen så får vi se var vi hamnar. Bara att bita ihop och ta nya tag, ska bara leta lite kraft...


Kramar Tina

6 kommentarer:

Anonym sa...

I medvind driver allt skit, i motvind måste man kunna segla säger den elake...

Bellan sa...

Men vad är det man får läsa här då?? Avslag!! Överklaga är mitt råd, för det SKA gå igenom! Har ni hjälp av ett assistansbolag? De brukar vara duktiga på att hjälpa till när de ser att det är värt att kämpa för. Och ert "fall" är värt att kämpa för.

Miljoner styrkekramar till dig ♥
//Bellan

Helle sa...

Med vad i h**vete! Trodde att ni skulle vara berättiga till assistans. Blir så arg, så jag vet inte vad jag ska skriva...vet att det är svårt att få assistans nuförtiden och de som har kan inte vara så säkra på att få behålla sina timmar och kan bli prövade.
Tyvärr finns det de som fuskar och gör livet surt för andra som verkligen behöver, som ni tex!!!
Jag hoppas såååå att kommunen säger ja!

Tina sa...

Vi har bra hjälp av ett duktigt assistansbolag, Svensk personlig assistans. Utan dom hade jag inte orkat söka alls. De gör vad de kan nu för att lösa allt på bästa sätt. Tack för kunniga och bra människor på rätt plats !! Tina

Nina sa...

Ja... du vet ju redan vad jag tycker. All styrka till er så ni orkar! Men efter autismutredningen, om det visar sig vara autism, så kan det bli lättare. Sök igen då!
Kramar om allt jag har!
Nina

Anonym sa...

Otroligt att ni INTE får hjälp!

Man skulle kunna tro att riddare Kato har vridit ut hjärtat på ansvarig människa på försäkringskassan och satt dit ett stenhjärta istället.

Kram / Emelie

Börjar bli färdig mentalt

När Tösen gick i skolan var det två tjejer som tog studenten och flyttade hemifrån till lägenhet med assistenter. Jag frågade mamman om det ...