tisdag 23 oktober 2012

Gissar och tror lite

Det blev korttids i natt, jag pratade med tösen i morse innan skolan och hörde direkt att hon inte sovit. Hon berättade själv att hon varit vaken hela natten och vait uppe. Får se vad personalen skrivit i boken men känns som det kan stämma. Tacksam för en natts sömn för nu är mannen bortrest 2 nätter och då måste jag orka själv om hon inte sover.
Om jag får sova i natt ska jag träna imorgon bitti när hon åkt, får jag inte det så orkar jag inte. Det är mycket som påverkas av sömnen som man märker skillnad på när man fått sova en bra natt eller inte.
Mitt minne sviker mig ofta och det skrämmer mig mycket, musklerna strejkar när jag blir för trött och värken ökar i lederna. Förutom allt annat som känns bara efter en dålig natt som för alla andra.
Jag blir frustrerad över att jag inte orkar det jag vill, även roliga saker tar emot och jag tackar nej ibland. Orkar inte fixa och lösa saker, lättare att hoppa över.

Men kroppen och hjärnan är väl kloka gissar jag. Sorterar bort det som inte är jätteviktigt i minnet och ger mig ond kropp så jag ska ta det lugnt ? Kan det vara så enkelt funtat ? Att den ser till i det längsta att jag inte klappar ihop. Jag tror det i alla fall.
Jag tog en skön lång promenad med hunden på fm och fick trevligt sällskap av pappa. Sen lite kaffe med mamma när vi kom tillbaka, alltid mysigt att prata en stund.
Nu laddar jag innan tösen kommer hem med taxin om en timma. Sen får hon vara hos mormor och morfar en stund för jag har tid hos tandläkaren på em. Fixa en lagning bara som inte är bra.
Ha det gott alla rara som tittar in, kramar Tina

5 kommentarer:

Nina sa...

Ja, det är jag övertygad om! Kroppen är finurligare än vi vet och hur vanligt är det inte att man klappar ihop efteråt, när det börjar funka, liksom... När vi inte kan klappa ihop, så går vi på lågvarv för att orka. Glömmer det som inte är livsviktigt och får ont när kroppen behöver vila.

Förutom den värk du har utöver det då... Och att du har gått på lågvarv för länge och inte sovit ordentligt på jag vet inte när... Så det blir väl liksom lite mer, lite ondare och lite tröttare då, än om man bara har sjuka barn med vaknätter då och då...

Hoppas natten blir lugn och det går bra dom här dagarna utan avlastning. Tänker på dig vännen!
Kram Nina!

Anonym sa...

<3

/ Emelie

Anonym sa...

Skickar en stor kram! Att inte få sova är fruktansvärt jobbigt så jag förstår precis.
Kramar!

Annelie L sa...

Visst är det så att kroppen ser till att vi klarar det vi måste, den skickar signaler till oss att ta det lugnt och gör vad den kan för att vi ska orka. Men det fungerar ju inte hur länge som helst. Får kroppen ingen återhämtning, eller om vi dövar alla signaler den skickar ut och vägrar lyssna, ja då klappar vi ihop till slut.
Så jag hoppas verkligen att du får lite tid för återhämtning, att Tösen sover något lite mer så du får hämta andan och orkar träna o må bra.
Kramer om

Maria sa...

Styrka! Inte lätt att orka om man inte får sova.

Börjar bli färdig mentalt

När Tösen gick i skolan var det två tjejer som tog studenten och flyttade hemifrån till lägenhet med assistenter. Jag frågade mamman om det ...