torsdag 4 augusti 2011

Ta tillvara

Att få vakna på morgonen och dricka sitt kaffe till detta vackra är inte alla förunnat, det vet jag. Jag har haft 2 såna mornar nu och de gör att resten går lite lättare under dagen. Min kropp har också värkt mindre och jag har orkat mer. Tösen har jobbigt och det suger musten ur mig att inte kunna avleda henne. Hon är högt och lågt och overallt och låter hela tiden men på olika sätt. Tyvärr mest höga arga ljud och de gör mig tillslut sänkt och den samlade energin från morgonen rinner av som vatten på en gås.

Grabbarna bus på kortet njöt också av morgonen ! Och startade dagen med dragkamp ! Det blir själen glad av och jag gör allt för att ta tillvara på alla fina stunder.
Jag längtar efter vila, ja lite sammanhängande vila. Vi har haft ett dygn i sommar och det är ju nästan bara att lura kroppen lite. Vi jobbar på att få till en vecka i höst, och det kan funka. Det jobbiga är att tösen just nu har jättesvårt att sova borta och lämna oss. Vi får väl se, det både lockar och skrämmer mig. Men vet att vi behöver om vi ska orka .

Vattnet håller 21 underbara grader.
När saker händer runt omkring, som att nyligen gick en vän till mina föräldrar bort hastigt. Då får jag så mycket tankar som snurrar. Vad skört allt är och hur mycket jag värdesätter livet och mina föräldrar. De gör allt och lite till för oss. Så det gäller som sagt att ta tillvara på alla stunder som ges.

Som när pappa skämmer bort oss med morgonkaffet på bänken i solen. Det är livskvalitet för mig !
Var rädda om er därute, dax att torka tårarna och tänka på lite lunch innan jobbet. Kramizar Tina

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja du, nog är livet skört allt och det är så lätt att ta det för givet, lätt att glömma hur skört allt är. Ibland kanske man behöver den där tankeställaren för att uppskatta det man har?
Hoppas verkligen att ni kan få till den där viloveckan, tänk så härligt det skulle vara för er.
Kram gumman och hoppas att du snart har tid för en ny fikapaus med mig//Lena

Tina sa...

Längtar efter att ses igen rara Lena, :) Kram Tina

ann sa...

Det gäller att ta tillvara alla stunder man får tillsammans,jag påminns också då någon nära dör.Min pappa dog för snart 2 år sedan och för 2 veckor sedan dog min mosters man.Det är inte lätt då orken är borta,ni behöver säkert få ledigt för att orka vidare..hoppas det löser sig.Kramar från Åland.

Börjar bli färdig mentalt

När Tösen gick i skolan var det två tjejer som tog studenten och flyttade hemifrån till lägenhet med assistenter. Jag frågade mamman om det ...