torsdag 30 maj 2013

Vi rättar in oss

Snart sommarlov och allt vad det innebär med semester och alla ska vara glada och förväntansfulla ! Klart det är rart att vara lediga tillsammans, men det är laddat med lov. Vi är oerhört begränsade vad vi kan göra och när. Tösen kommer ha ett schema som ser i stort sett lika ut under sommaren hela tiden. Sen får vi anpassa oss vad vi kan hitta på dom dagarna. Hoppas på mycket fint väder och dagar på sjön, annars blir det sjön ändå ! Men lite skönt väder, grilla, lata stunder på bryggan är inte helt fel om det uppfylls. Då kommer jag ladda batterierna och bli starkare !  Ett dygn till Stockholm med lillasyster är bokat.
Tösen vill ha struktur och trygghet med att det är så lika som möjligt. Och då mår hon bäst så valet är inte så svårt att hennes mående går först. Vi rättar in oss i anpassningsledet  så kanske det blir en lugn och glad sommar så mycket som möjligt.

Midsommar firar vi i år med samma familj som två tidigare år, de kommer ut till vår stuga på sill lunch, midsommarstång , lekar och grillat. Tösen trivs med dom och vet vad som väntar. Hon deltar i det hon vill och orkar, bara att läsa av läget och göra allt så smidigt som möjligt. Kan räcka med små saker för att hon ska känna sig delaktig och nöjd, eller små saker för utbrott. Men det brukar funka med den här familjen som har en dotter på 14 som är jätte gullig. Ser fram emot det !
Tösen slutar nian och gymnasiet väntar. Allt är förberett och tösen inskolad och längtar ! Huset ligger bredvid det hon gått i nu och hon är trygg på området. Men lite sorgligt är det ändå när en tid som varit så fantastiskt bra tar slut. Inte orolig alls men alltid pirrigt med nytt. Vi har tur som får den hjälp vi får, tacksam !
Ha det gott, kramar på er alla fina därute.

3 kommentarer:

Nina sa...

Ja, samma här. Vardagen är bäst! Men hoppas ni får några fina dagar i stugan, och att vädret gör livet lite enklare för er <3

Kramar om massa saknarkramar!!!!
Nina

Bellan sa...

Ja, tänk vad man lär sig med åren. Anpassning i första hand, sen får de övriga i familjen göra det bästa av situationen för då mår alla bäst. Och det är ju värt det, helt klart!

Saknarkramarna kommer här och de är måååååånga ♥
//Bellan

mariellejohnsson sa...

Känner igen det där med att anpassa sig i strukturbehovet. Det kan klia i en av behov att göra annat, mera spontant, men man vet ju att det innebär oroligheter för ens barn och visst anpassar man sig då. För våran del har det varit utbrott annars och då är det som du skriver inget svårt val alls.
När Gabriella sen så småningom flyttade hemifrån kändes det som att jag var allergisk mot rutiner... Kram på er!

Börjar bli färdig mentalt

När Tösen gick i skolan var det två tjejer som tog studenten och flyttade hemifrån till lägenhet med assistenter. Jag frågade mamman om det ...