söndag 19 maj 2013

Möte och sjukhus

Oj vad dagarna går, jag tror maj månad är en sån tid. Sen har jag heller inte hittat nån inspiration att skriva på några dar. Det kommer snurra på ett tag till med mycket för oss som det ser ut, men en dag i taget så ska det väl funka. Jag har känt mig lite låg, haft lite ont igen i kroppen och då blir jag lite trött. Målade lite ute vid stugan en dag och det kan räcka, ja jag borde kanske inte men kan inte sluta leva och inte göra lite det jag tycker om heller. Då får jag ta lite smärta efter !
Tösen frågade nyss- mamma kan du förklara varför jag inte kan sova på natten ? Vad svarar man på det ?Hon är medveten om att hon är orolig men förstår inte heller varför, stackars stackars henne.
Jag svarade att jag inte vet men att nu när hon kan prata om det kommer det gå bättre att sova. Jag nådde inte riktigt fram, jag kom inte på nåt annat svar . Blev så överraskad av frågan.

Mötet med habiliteringen och korttids är gjort och det gav tyvärr inte så mycket. Fokus på fel saker trots att vi sa det. Första frågan vi fick var - Varför sover hon inte på nätterna ?
Jag var inte lika imponerad av den frågan av en chef för korttids som jag blev när tösen ställde den. .....
Jag går inte in på vår reaktion....
Vi la fram våra önskemål som vi inte kunde få svar på direkt, och uppföljning om en månad.
Jag var trött och besviken efteråt, kände mig tom .
Men ger upp gör vi inte, och just nu när tösen är själv sin natt på korttids så har det funkat ett par gånger. Men så lär det inte vara för evigt och en plan B måste då vara klar så det inte blir fel igen.

Imorgon en heldag på sjukhus med lillasyster som ska operera bort halsmandlarna äntligen. Hoppas hon sen kan hålla sig friskare och starkare ! Det blir en tuff vecka för henne men hon är stark så ska nog gå bra. Jag gjorde operationen som vuxen så har stor förståelse för hennes kommande smärta.

Nu säger jag Heja Sverige ikväll ! och kram till er alla fina därute.

4 kommentarer:

Nina sa...

Min första tanke är nog; Har dom på korttids frågat Tösen varför hon inte kan sova?? Isf är det riktigt illa :(

Har don svårt att fatta liksom? Dom får väl gilla läget och anpassa sig, hur svårt kan det va?? Förstår att ni känner er besvikna efter ett sånt möte! Hur många möten har ni inte haft? Dags för korttids att göra nåt istället! :(

Jättestor lycka tillkram till lillasyster!

Å så största saknarkramen till dig <3
Nina

A sa...

Enig med föregående! De får anpassa sin verksamhet till de nätter sötnöten är där, så många är det faktiskt inte! Och hur det än är, deras verksamhet bygger på de barn de har där...stön!
Hoppas lillasyster får må ok om nåt dygn! Tänker på DIG, och er, mest hela tiden, fina bästa du! Och ge fan i att måla stugan! Koka kaffe och sitt o var vacker i sovande läge <3

Bellan sa...

Blir en aning (läs: mycket) besviken för er skull att inte korttids kunde komma med en lösning NU!! Fattar de inte? De är till för er skull och inte tvärt om. Har Tösen en problematik så får de väl ta hänsyn till den och anpassa efter hennes behov - PUNKT!! Åh, blir så arg!!

Hoppas lillasyster mår bättre idag och även du! Ta hand om varandra!

Saknarkramar i massor ♥
//Bellan

Maria sa...

Det är ju inget fel på tösen, endast på de som inte förstår sig på henne och hennes problem. De har ju betalt för att fixa det! Hoppas du fått energi av solen och att krafterna räcker. Förstår det där med mycket nu i maj och skrivtorka, upplever lika även här. Kram och ha det bäst♡

Börjar bli färdig mentalt

När Tösen gick i skolan var det två tjejer som tog studenten och flyttade hemifrån till lägenhet med assistenter. Jag frågade mamman om det ...