onsdag 7 november 2012

Skönt med medvind

Igår fick jag besked att vi får rätt till assistanstimmar av kommunen ! Känns mycket skönt med medvind just nu ! Har inte fått det på papper än men lät som de lyssnat på oss och beslutet verkar bra.
Det gäller att fortsätta kämpa när det tar emot och inte ge sig i första taget. Och skönt att vi haft god hjälp av Svensk Personlig Assistans som kan sin sak och ger bra stöd.
Så mycket man hela tiden lär sig i diagnoslandet, saker man aldrig haft en aning om hur det fungerar. Men det mesta måste man ta reda på själv genom fina vänner, ringa eller nätet. Det serveras inga förslag och idéer bara för att barnet faller inom LSS lagen. Det kan säkert låta så på lagen men så är det inte. Kämpa och fixa och trixa hela tiden, och orka hela tiden. Sen ligga steget före för sitt barn för att allt ska funka, och gärna jobba heltid på det. Är det nån som ifrågasätter varför jag behöver mer tid hemma så gör det, jag vet och många med mig vilket jobb vi gör i det tysta. Experter på att planera, vara flexibla, alltid komma i sista hand själv, ringa och förklara, sitta i möten och förklara och försvara, ja listan kan göras lång. Så jag är tacksam över beslutet om assistans, att bli trodd och hörd är en seger efter 15 år !

Skulle vilja visa dom pappren för en rad människor som passerat i livet, men jag gör inte det fast de tvivlat på situationen och på oss. Ingen ide´att lägga energi på okunskap !

Tog en skön promenad vid havet på fm och andades en fantastisk höst luft, oj vad det är härligt !

Jag slutar där idag med ett positivt inlägg, lämnar annat åt sidan . Ha en fin dag, kramar Tina

6 kommentarer:

Mamma Z sa...

ÅH vad glad jag blir på era vägnar!Megamycket! Men denna kamp. Ja varför fick vi den på köpet?

KRAMEN

Nina sa...

Grattis! Äntlgen lite "åt rätt håll" Det gäller att suga åt sig. Såå glad att ni fick lite positiva besked i allt kämpande <3
Kramar om!
Nina

Helle sa...

Åh, vad skönt med positiva besked! Blev så glad för er skull:-)

Anonym sa...

Sjömannen ber inte om medvind, han lär sig segla säger den elake...

Bellan sa...

GRATTIS!! Och det var på tiden, som ni kämpat!
Kommer ihåg känslan när man fick beskedet.... :)

Åh, vad glad jag blir för er skull och ler med hela hjärtat ♥
Kram, kram, kram ♥

//Bellan

Anonym sa...

Åh vad roligt! Grattis!
Känner igen vad du pratar om förstås. Allt kämpande och ingen som presenterar vad som finns. LSS.... javisst den lagen är bra när den funkar som den ska.
Många kramar!

Börjar bli färdig mentalt

När Tösen gick i skolan var det två tjejer som tog studenten och flyttade hemifrån till lägenhet med assistenter. Jag frågade mamman om det ...