lördag 24 november 2012

Bakning och fiaspel

En vanlig ledig dag brukar se ut så hos oss. Och idag bakade tösen chokladmuffins som blev goda ! Jag är med såklart och styr lite ordning och hur mycket som hälls i. Men hon är duktig när hon vill. Jag får inte märkas för mycket utan bara fixa lite diskret så går det lugnt och bra. Annars kan det sluta med utbrott om man har otur.
Sen spelade vi fia med knuff och jag fick stryk ! Det klarar hon  bra att spela och räkna steg funkar bra när hon tar det lugnt och inget annat stör runtomkring. Blir mycket Fia hemma hos oss ! Ett tag var det ett kort spel , och bara det. Lite brist på variation men roligt att kunna göra något tillsammans. Annars pysslar hon med garn eller papper och tejp. Blir inte alltid så mycket av det men det är inte det viktigaste utan att hon nån stund kan roa sig själv är guld värt !! För ja jag kan tröttna på Fia spel..... ;) !!!
Det är ganska lugnt men lite skört och behövs inte mycket förrens det blir irriterat men flyter på idag.
Tösen fick ringa mormor och morfar och bjuda dom på em fika idag, det gillar hon ! Hon gjorde kaffe och planerade länge hur vi skulle sitta. Alla detaljer är viktiga. Idag satt hon med och fikade för det är inte alltid hon har ro till det utan allt runt omkring tar över.
Snart dax för mat och hoppas sen på en lugn kväll, vi är lite sega efter för många oroliga nätter.
Ha en fin lördag kväll, kramar Tina

5 kommentarer:

Bellan sa...

Låter iaf mysigt med bak och bjuda på fika sen. Härligt att hon satt med och fikade!

Här har vi också haft långa perioder med samma sorts spel hela tiden - och visst tröttnar man ;)

Kram på dig goa Tina och jag hoppas ni snart får sova bättre! ♥
//Bellan

Anonym sa...

Lite seg!!!??? Din tös är nog snäll och lugn.

Jag är totalt slut efter besök av två små äckel, säger den elake...

Nina sa...

Haha, ja... variationen är inte så stor alla gånger :) En sak i taget, väldigt intensivt.

Kul med fia, men kanske inte hela tiden...

Kramar om!
Nina

Emelie sa...

"vi är lite sega..."

I veckan som var utsatte jag mig för sömnbrist frivilligt. Jag sov fem timmar sammanlagt på två nätter. Fullständigt vidrigt!!! Min beundran för att ni dag efter dag står på benen, har aldrig varit större.

Kram <3

mariellejohnsson sa...

Känner igen med Fiaspel och andra spel. Gabriella spelar helst Fia, men kortspel som funkar är även Vändtia (eller "skitgubbe") & "Skittunna".
Sen tycker hon om "Hänga gubbe" och då tar hon alltid jättekonstiga ord som man inte har en susning om (t.ex. fantasyfigurere från böcker hon läst m.m.) och det är ju jättekul när man blir hängd förstås.
Hon är bra på att förlora, men lillebror Andreas klarar knappt av att spela spel överhuvudtaget för att han har så svårt att förlora och alltid hittar på egna regler. Nu är han ju 19 så det funkar väl bättre men allra helst vill han inte spela såna spel alls. Tror inte han fattar vitsen med det.
Kramar!

Börjar bli färdig mentalt

När Tösen gick i skolan var det två tjejer som tog studenten och flyttade hemifrån till lägenhet med assistenter. Jag frågade mamman om det ...