torsdag 9 juni 2011

Kampen

Hade idag telefontid med min läkare som kämpar för att jag ska få vara sjukskriven 50% över sommaren också pga att min fibromyalgi blir sämre av den sömnbrist vi har. Förhoppningen är ju att tösens nya medicin kommer göra att hon kan sova bättre på sikt.Men FK tycker jag ska jobba fullt som jag skrev tidigare. Läkaren ska nu komplettera med att skicka in mitt livs memoarer ( ironisk...) så jag kanske kan få lite mer vila ett tag till. Kan ju verka som jag har varit sjukskriven i flera år, men har fått min diagnos för ett par månader sen. Och dotterns nya att hon har Adhd för en vecka sen. Kombinationen utvecklingsstörd och Adhd är som med många andra  med fler diagnoser inte lätt.
Vi blir bra på att kämpa, för vad har vi för val ?
Kämpa på därute ! Kram Tina

2 kommentarer:

Lenaeff sa...

Jaa du att få vara sjukskriven idag är ju ungefär lika lätt som att bestiga Mount Everest utan redskap, hoppas verkligen att du kan få den hjälpen. Jag har tänkt mycket på det där med fibro kontra sömnlöshet, det skulle inte förvåna mig ett dugg om det har ett samband eftersom så många slutkörda mammor i diagnoslandet får just fibromyalgi..nåja, det är min hemsnickrade teorier.
Man måste verkligen lämna ut sig för att kunna få nån hjälp, det är faktiskt obehagligt. Ni har inte sökt assistans till dottern? Det finns massor med goda råd och tips på FB gruppen hjärtefrågor npf ang. just detta. Eller så kanske ni redan har det? De allra flesta får ju faktiskt assistenttimmar beviljade om man tar hjälp av ett företag då man söker, och sedan eventuellt överklagar om det blir nej.
Kram på dig du trötta kämpe...Lena

Tina sa...

Hej och tack Lena. Min reumatolog säger att jag förmodligen fått fibro av den långvariga sömnbristen. Så dina teorier stämmer vännen ! Har en reumatolog för att jag förmodligen även har en reumatisk sjukdom också som inte brutit ut. Proverna visar det. Jag har inte FB av olika anledningar längre, det här är enda gången det hade varit bra kanske. Vi ska söka korttids till hösten på det fritids hon går på ( som vi fick dom till att göra till ett fritids för alternativet kändes som förvaring...) vilket är suveränt ! Kram till raraste Lena ! Tina

Börjar bli färdig mentalt

När Tösen gick i skolan var det två tjejer som tog studenten och flyttade hemifrån till lägenhet med assistenter. Jag frågade mamman om det ...