lördag 11 juni 2011

Efter lugnet kommer....

Ja det var ju en bra dag igår och vi var glada för det. Men kvällen, natten och tiden fram till nu har varit hysterisk. Ingen sömn, bara skrik, bråk och hårda ord. Jag satt länge på hennes rum i natt och försökte på alla sätt under lugnt prat få henne att försöka få fram hur hon känner när det är jobbigt. Men det är svårt, hon lugnade sig en liten stund med orden - det är så jäkla jobbigt mamma och jag vet inte varför men jag kan inte sova. - Det är okej, jag kan läsa för dig. Bara du inte skriker och säger fula ord hela tiden.
Jag läste en liten kort bok hon valde, och sen var cirkusen igång igen. Hon letar fel på allt och hakar upp sig på så små saker att vi oftast inte hänger med alls när hon blir arg. Vad vi än säger så är det fel för henne, otroligt frustrerande och tröttsamt med utbrott hela tiden. Tonåring och småbarnstrots i samma kropp på samma gång käns det som ?
Tänk att det alltid blir en storm när det råkar vara lugnt en stund.
Trött som bara den. Ikväll på tjejmiddag, brukar alltid vara trevligt och kanske ger lite extra energi.....
Kram till er alla därute.

5 kommentarer:

Pettersson sa...

Tjejmiddag ger inte energi, det tar.

Lenaeff sa...

Hoppas att du fick en trevlig kväll med påfyllning av energi för det låter verkligen som du behöver det. Jag hoppas verkligen att ni an få melatonin eller nåt annat som hjälper er tjej att sova, för hur i hela friden ska ni orka annars? Tänker på er//Kramar om, Lena!

Tina sa...

Ha ha Pettersson, du är bara avis ! Du skulle vilja vara med tror jag..... Kram TinaTack Lena vi hade jättetrevligt och fick fantastiskt god mat och gott vin !! Det var skönt att få komma iväg lite. Angående sömnen så har vi prövat allt, inget funkar bra. Ett preparat funkar bäst, men det kan hon inte få varje natt. Så vi får planera lite när vi behöver sömnen mest. Nu gör vi uppehåll med den medicinen för vi ska på semester 3 nätter nästa helg och då vore det skönt om hon sover lite. Kanske, kanske kan det funka. Kram Tina

lenaeff sa...

Så trist att det inte finns något att göra så hon kan få sova bättre. Det måste ju verkligen vara hemskt både för er och för henne!
Hoppas verkligen att ni får en fin semestertripp.
Härligt att ni fick en fin tjejkväll iallafall/Kram Lena

Bellan sa...

Hej!
Måste bara tacka för alla dina förstående och uppmuntrande kommentarer hos mig. Det är så skönt när man förstår varann här i diagnoslandet.
Ser att ni inte har det så lätt ni heller. En enda lång kamp för er. Hoppas ni kan få nån hjälp snart när det gäller sömnen. Man håller ju inte ihop utan sömn, men duktiga är ni!

Kramar om!
//Bellan

Börjar bli färdig mentalt

När Tösen gick i skolan var det två tjejer som tog studenten och flyttade hemifrån till lägenhet med assistenter. Jag frågade mamman om det ...