onsdag 24 april 2013

Oroligt

Jag lämnade en orolig och arg tös på fritids/korttids idag på morgonen. "Fel" personal jobbar i natt enligt tösen och jag kan verkligen förstå det ur hennes sätt att se. Och det är ändå viktigast hur hon uppfattar saker för att det ska funka.Lider med henne att hon är så orolig och rädd . Hon säger flera gånger att hon vill sluta på det där jäkla skitkorttids. Tydlig är hon i alla fall !  Jag är trött och bråk och utbrott gör mig tröttare. Jag försökte lugna henne att jag ska prata med personalen i em efter skolan igen. Men är det fler barn där vilket jag tror och tösen inte har nån extra för sig, vilket aldrig har hänt så är risken stor att jag får hämta henne.  .  Jag ser fram emot mötet och hoppas det kan leda till nåt denna gång.... Sist i höstas när vi hade möte sa vi att vi hoppas inte vi sitter med samma problem fram i april och har möte igen. Nej då , allt skulle ordna sig.

Mannen är bortrest i jobbet till imorgon. Jag önskar en lugn kväll och natt med lillasyster, men avlastning vet jag inte om jag kan kalla det. Oron ligger och gror hela tiden, när ringer hon och är ledsen ?

Hoppas på att kunna komma ut till stugan idag på em en stund, andas lite och pyssla lite i lugn och ro. Bättre terapi får man leta efter.
Kramar till er och ha en fin dag.

3 kommentarer:

Nina sa...

Men jag fattar inte hur dom tänker?? Man måste backa massor, så tösens trygghet får byggas upp från grunden, i hennes takt! Det kommer ju aldrig att funka annars :(

När Sandra började på korttids hade hon fyra personal och ett dygn i veckan (om hon kom iväg och orkade) och korttids planerade alltid in en av dom fyra på Sandra, och hon har en personal på sig, förutom på natten för det behövs inte. Men finns behovet så måste det ju ordnas!!!!! Vad säger LSS-handläggaren? Skriv av text från lagen (finns på nätet) och tryck upp i ansiktet på korttids-chefen! Så har jag gjort. Ja inte när väl korttids fanns, för det har alltid funkat, dom är jättebra! Men innan det startade var det ett kämpande. Lokaltidningen är bra också!

Kramar om massa! Hoppas, hoppas att natten funkar..

Maria sa...

Sucka mitt hjärta men brist inte! Känslan att vänta på att när ringer telefon gör ju dig inte direkt lugn och avkopplad. Hoppas det fungerar i natt! Härligt med krokusen som blomma. Kramar <3

Bellan sa...

Håller med Nina här! Och jag har skrivit det förut - de måste väl ändå rätta sig efter tösens behov. Det är ju det korttids är till för! PUNKT!

När behovet uppstod med min Turbo att han behövde vara ensam med en personal så fixade man det så, inget mer med det även om det kostar en slant extra. Men Turbo stortrivs och mår bra och hela familjen mår bra! Det är så det ska vara.

Hoppas ni får rätsida med erat korttids snart!
Styrkekramar ♥
//Bellan

Börjar bli färdig mentalt

När Tösen gick i skolan var det två tjejer som tog studenten och flyttade hemifrån till lägenhet med assistenter. Jag frågade mamman om det ...