söndag 7 april 2013

Det är naturligt att sova

I natt fick jag åka och hämta tösen kl 02 på korttids. Både mannen och jag försökte länge i telefonen övertala henne att vara kvar men det gick inte. Jag förstår henne faktiskt, för är den största oron i livet att  sova så är det väl inte lättare att behöva vara på ett rum själv vaken. En personal som jobbar natt räcker inte till och den som låg sovande i beredskap för en som är rymmningsbenägen ville man först inte väcka. Inte förens tösen hade ringt hem och jag var på väg så väcktes hon. Då var det liksom försent. Nu får det vara nog, det här är inte okej längre. Det är ingen större avlastning för oss. Fre till lö var hon kvar men sov inte mycket och nu kommer det inte läggas fler helger med två nätter.
Jag kommer strida för att detta ska funka för tösens skull att kunna bli mer självständig utan oss och för vår överlevnad som familj. Vi har faktiskt vissa rättigheter i och med LSS lagen.
Chefen på kommunen för korttids har tom föreslagit sovande nätter för personalen, jag undrade hur hon tänkt att det ska funka ? Jo det funkar på andra ställen sa hon och att det är naturligt att sova.....
Jag hade förmågan att inte bli arg utan önskade henne lycka till med det och sa bara att det kan bli svårt när tösen är där ;)
Jag pratade med en personal idag på telefonen och hon förstod mig till hundra procent, det är inte personalens fel. Det är ledningen och systemet hur allt funkar.
Nu laga lite mat, är trött efter natten och dagen har berikats med mycket irritation och utbrott. Ha det gott , kramar

5 kommentarer:

Anne Salovaara-Kero sa...

Oj kära vän... Kämpa för att få det att funka. Men så himla trist att tvingas till det. Som om vi i landet Annorlunda inte hade tillräckligt att fightas för... Stor kram.

Nina sa...

Jamen exakt! Bara att sova för er alla! Det är naturligt!

Suck!

Hoppas verkligen ni orkar strida igenom en vaken personal till tösen på nätterna!

Styrkekramar!
Nina

Anonym sa...

hur puckat som helst ju
hon kan ju inte sova
och då behöver ju hon ju en personal som vaken med hon och hittar på natt aktiviteter

man kan ju ha ett mycket långsikt mål att hon om det är möjligt att hon ska kunna ligga i sängen och tex spela lärorika spel på en surf platta tillsammans med en vaken personal tills att det är dags att kliva för en ny dag

mvh en som är en stora syster till en lillebror med diagnosen ADHD


Bellan sa...

Men hallå!!! Hoppas verkligen att du/ni orkar strida för en bättre kvalitet på er s k avlastning! Så där får det bara inte gå till, vad arg man blir när man läser hur ni blir behandlade!

Den där chefen måste väl se till individens olika behov. Allas behov ser inte likadana ut och verksamheten måste anpassas efter det.

Åh..... en massa styrkekramar till dig och er alla i familjen ♥
//Bellan

Maria sa...

Sucka mitt hjärta men brist inte.
Stå på er och ge inte efter.
Styrke kram

Börjar bli färdig mentalt

När Tösen gick i skolan var det två tjejer som tog studenten och flyttade hemifrån till lägenhet med assistenter. Jag frågade mamman om det ...