onsdag 12 december 2012

Hemliga familjen

Man får vänja sig vid att inte prata om allt här hemma. Inte sånt som Tösen inte kan eller egentligen inte heller vill vara med på är ett exempel. Som skulle skapa oro för hon är på korttids då och dit vill hon oftast inte. Vi kan inte prata om saker hon inte hänger med på för det skapar oro. Diskutera är bara att glömma för då blir det utbrott . Hemligt och enkelt får det bli. Problemet är väl när man ska hinna prata och då orka om saker. Alla som klarar en sån relation på en bra nivå är fantastiska tycker jag. För det är nog inget unikt för oss gissar jag.
Vi har haft våran kris för några år sen men kom ur den och lärde oss massor. En tuff läxa på många sätt men gav mycket i slutändan.
En barndomsvän till mig åker idag utomlands med sin familj och närmsta släkt över jul och nyår. Det har vi alltid velat göra ! Jag glädjs med dom på alla sätt, tro inget annat. Men kan erkänna att det svider lite i hjärtat att vi inte kan. Vår familj lever annorlunda och kommer alltid göra, en sorg som alltid ändå finns där då och då.
Hoppas att mina barn känner att deras jular varit bra när de är vuxna, hur vi nu än firar dom. Som jag känner att mina jular alltid varit riktiga och bra  när jag var barn. Att lillasyster inte bara tycker allt är anpassat efter tösens behov.
Haft en bra dag med lite shopping med min fina mamma. Fika med lillasyster och hennes bästis som nu pysslar. Igår bakade tösen och mannen pepparkakor och det gick bra ! Hon strålade av lycka !
Ha nu en fin em och kväll, snart ska tösen hämtas. Snöiga kramar Tina

3 kommentarer:

Nina sa...

Ja, det känns igen. Korttids blev vår räddning.. Och nu kör vi med lappar när det är nåt viktigt som inte kan vänta tills Sandra åkt till skolan. Så nära att allt kraschade innan korttids funkade. Hoppas, hoppas korttids kommer funka för er framöver <3
Kramar om!
Nina

Bellan sa...

Vad jag känner igen det där att inte kunna prata öppet om vad som helst. Man får smussla för att undvika utbrott m m. Allt man gör får man inte berätta om....

Kram till dig fina Tina ♥
//Bellan

mariellejohnsson sa...

Mmmm känner också igen det där. I många år pratade jag och mannen engelska med varann ibland, men nu förstår hon ju en hel del engelska så det går ju inte. Vi skulle ha ett eget hemligt språk istället. Men egna promenader har varit vår räddning.
Kram.

Börjar bli färdig mentalt

När Tösen gick i skolan var det två tjejer som tog studenten och flyttade hemifrån till lägenhet med assistenter. Jag frågade mamman om det ...