söndag 16 december 2012

Fix ide´ och cupcakes

För ett tag sen fick tösen en hand under snowracern när mannen drog henne. Handen är inte skadad för hon kan använda den har jag sett och kollat lite när hon sov. För hon har haft den knuten sen dess och vill inte använda den helst. Det är inte första gången hon har lite saker för sig och kan ta tid innan det släpper, ibland lång tid. Och det hjälper inte att prata om det. Bara att avvakta och fälla ut fingrarna när hon sover ibland om det går. Fix ideér är väl kanske vanligt vad vet jag ? Nån gång gjorde hon nåt ljud som vi tröttnade rätt fort på men inte tösen. Tog nån månad innan det byttes mot nåt annat som hon kom på eller bara blev. Nån som har erfarenhet av liknande ?
Sen halkade hon utför trappen ute idag vår olycksfågel som ändå har änglavakt för hon klarade sig med skrapsår. Det är inte skönt att duscha med skrapsår som svider men vi fick det gjort under höga toner. Och belöningen blev en bok jag hade på lur. Hoppas på att få läsa den ikväll, men det är inte alltid så populärt så vi får väl se. Men glad för överraskningen blev hon och tårarna torkade och humöret bra igen.

Lillasyster fick för sig att utmana sina baknings kunskaper idag och gjorde cupcakes !  Härlig  fantasi när hon dekorerade dem !

Det blå som ser ut som stenar är klippt marsmallows som är färgade med karamellfärg ! Sött och mumsigt !
En fin vän kom och fikade på em och vi spelade också fia med tösen och la nalle puh pussel.
Imorgon blir jag avlöst tidigare på jobbet för att hämta mormor och åka till tösens skola på jul sång stund och fika ! Ska bli så mysigt ! Sen när vi åker hem tar tösen taxin till korttids. Hoppas det går bra fast dagen ser annorlunda ut än vanligt. Det är därför hon får åka taxin som vanligt fast vi är där. Så det inte blir mer som förändras för att vi ska skjutsa också. Hoppas det funkar för vi har biljetter till julkonsert imorgon kväll och det vore synd att missa. Men de har gjort ett bra schema på personal för tösens skull på korttids nu och händer inget så ska det nog gå bra !
En vecka kvar till jul mina vänner, var rädda om er och varandra och hoppas ni har det så bra det går. Kramar Tina

2 kommentarer:

Maria sa...

Vilka fina cupcakes!Hoppas ni får en fin julkonsert.Kram

mariellejohnsson sa...

Oj oj vad jag känner igen! Min dotter har haft fixa idéer, ritualer, tics, tvång.... i alla år och precis som du skriver så kan man inte prata om det för då blir det bara värre.
Kram.

Börjar bli färdig mentalt

När Tösen gick i skolan var det två tjejer som tog studenten och flyttade hemifrån till lägenhet med assistenter. Jag frågade mamman om det ...