lördag 16 mars 2013

Tack från hjärtat och wow !

Tack för fina värmande kommentarer, oj vad ni alla betyder mycket för mig ! Jag fick frågan vad jag har för diagnos, och jag har fibromyalgi som tros har brutit ut pga sömnbristen vi haft under lång tid.
Mycket värk,dålig ork, trötta muskler,och dåligt minne är väl en kort sammanfattning. Fibromyalgi upplever jag att det fortfarande inte riktigt tas på allvar rent allmänt. Nån slask diagnos när inget annat hittas känns det som ibland. Finns ingen hjälp att få och får inte vara sjukskriven trots många tester som visar att kraften fort tar slut. Jag försöker ta det till mig men det är svårt, och Nina sa så klokt i en kommentar i förra inlägget ang det. Ni får läsa det där om ni vill.
Föreläsningen om sorg igår var mycket intressant och givande. Mycket att tänka på för sig själv och hur man är mot andra som är i sorg.
Måns Möller igår , finns bara ett ord WOW !!! Roligt och djupt i en proffsig mix som alla borde få uppleva !! Heja Måns !!!
Mötet med korttids i torsdags blev väl inte som jag trodde. Jag trodde det var en uppföljning med chefen och personalen, men chefen hade inte tid. Så vi framförde våra önskemål ( läs krav ) igen och jag påpekade att vi också har rättigheter och att chefen borde veta det . Händer inget som gör att det funkar bättre med tryggheten för tösen så går jag högre upp i chefs listan om det är det som behövs. Att det ska sparas pengar är ju inget nytt men nu har vi anpassat oss länge och nu måste vi få ha det som avlastning som funkar även om tösen har andra behov än de andra barnen . Eller hur ?
Idag har tösen och jag bakat bullar ! Första gången hon är med hela tiden ! Gick riktigt bra och hennes huvuduppgift var pensling med ägg. Sen festade vi med ljumma bullar i solen på altanen !
Annas har vi spelat fia som vanligt och jag vann 2 gånger ! Vilken dag !
Sen bjöd vi hem mormor och morfar på bullar nu på em och sen följde tösen med dom hem för att sova där vilket var planerat. Härligt när hon valt det själv och att det funkar bra igen ! Jag är trött idag så jag är nöjd med att vi genomförde bullbaket som planerat och att få en lugn kväll :) !
Mannen är på hockey och när han kommer hem blir det god mat och ett glas rött i lugn och ro.
Ha en fin kväll, kramar till er alla härliga därute.

3 kommentarer:

Nina sa...

Men det är så tragiskt! Att familjer inte kan få hjälp i tid, innan "alla" blir sjuka. Det spar ju inte precis nånstans! :(

Nu är det ju så klart inte "bara" även om man får hjälp, men iaf. Ni har ju kämpat en del, kan man lugnt säga..

Och den där chefen?? Vadå inte hade tid?? Det är ju inte första gången har jag bestämt för mig. Gå högre du, på direkten!

Men åååhh, vad jag skulle velat gå på Måns Möller!!! Hoppas den kommer på tv sen.. :)

Kramar igen och igen!! <3
Nina

Maria sa...

Blir så arg när jag läser.Hade inte tid....#¤%&/#"%¤/( Ja, vilken tur att våra barn fick oss som föräldrar som kämpar i ur och skur.
Härligt med mormor och morfar - de är nog guld värda även i vår familj.
Kram

Silverglitter sa...

Vad mysigt att baka bullar tillsammans!

Hittade precis din blogg, och tänkte bara ge ett litet avtryck liksom. Hoppas du får en fin dag idag, utan smärtor.

Läste om Måns Möller i Kupé, och blev rätt sugen på att gå och se showen. Han hade mycket klokt att säga.

Börjar bli färdig mentalt

När Tösen gick i skolan var det två tjejer som tog studenten och flyttade hemifrån till lägenhet med assistenter. Jag frågade mamman om det ...