tisdag 12 mars 2013

Kvävande känsla

Tösen har problem med slem och inte styrkan att hosta upp det och har aldrig haft. Men blivit mycket sämre sista tiden pga hennes sjukdom. När det blir för mycket slem kräks hon tillslut. Hon har en inhalations apparat som vi ska använda morgon och kväll med medicin hon andas in för slemmet. I förrgår kväll somnade hon i soffan innan medicinen och vaknade med panik av att hon inte fick luft av slemmet. Det är lite otäckt att se och hon blir jätterädd själv såklart. Sen på natten kräktes hon ner halva badrummet och det är inte heller det bästa på natten. Men sen sov hon gott och lugnt ! Och även i natt gjorde hon det.
Vi måste se till att medicinen tas i tid så klart, och kan inte fuska längre som det verkar. Men det är ingen populär övning utan kräver lite tid.
En lycklig rullande hund på isen !
Isen utanför stugan har börjat släppa och det går inte att gå över längre. Mycket positivt för då är det snart säsong igen !! Oj vad jag längtar efter att åka ut dit.
Annars är det väldigt mycket just nu, möten, kurser och föreläsningar om vartannat. Även om det är jätteintressant och viktigt så känns det när det blir för mycket. Jag känner mig lite sliten just nu men det vänder väl snart.
Ni vet den där känslan när man vill räcka till och göra nåt bra men inte vet hur riktigt. Jag har en nära fin vän som mår dåligt och är sjukskriven för det. Utbränd kan vi nog säga. Känner mig maktlös då och då vad jag ska göra för henne, för att det ska vända. Jag vet att hon är tacksam att vi finns där. Idag tog vi en stilla promenad och lite sol lapande på en brygga vid isen. Kvalitetstid kändes det som. Man måste lära sig vara i nuet och njuta av stunderna som är bra. Tala om för sina vänner att man uppskattar dom för det dom är. Kanske låter som en fras men tänkt mer och mer på det faktiskt. Att inte ta saker för givet att det alltid kommer vara på ett visst sätt.
Tösen skolas just nu in på gymnasiet. Hon är nöjd och glad och trygg inför vad som ska komma i höst. Jag är så tacksam för det, att skolan är duktiga och att tösen mår bra där ! Det är värt så mycket när man hör hur mycket en del får kämpa hela tiden.
På torsdag möte på korttids igen och hoppas det kommer funka där lika bra tillslut nån gång.
Ha det gott alla fina vänner därute, kramar

5 kommentarer:

Mamma Z sa...

Tittar in med en stor kram. Läser ikapp här inne och ser hur ni kämpar och kämpar..
Hoppas så på att isen släpper fort nu så att vi snart får ses allihopa :)

KRAMEN den stora!

Nina sa...

Oj, vad jobbigt för tösen, och er, med andningen :( Jag är inte så insatt i hur ni egentligen har det.. mer än att jag vet att det är kämpigt. Kan det vara orsaken till hennes nattskräck? Måste ju vara väldigt otäckt att vakna och inte få ordentligt med luft..

Passar på att tala om att jag saknar dig och tycker vääääldigt mycket om dig! Bara så du vet, utifall du hade missat det ;) <3

Kramar om massvis!
Nina

Anonym sa...

Underbara du! Trots att ni har det jobbigt själva, har du tid och ork att vara ett stöd för en vän. Du är en ängel med ett stort hjärta och massor av empati. Tusen kramar // Tingeling

Maria sa...

Kram och styrka! Ja man ska ta vara på tiden och leva i nuet med blicken framåt. <3

Bellan sa...

Ett rörande och gripande inlägg....

Kramar om dig fina du ♥
//Bellan

Börjar bli färdig mentalt

När Tösen gick i skolan var det två tjejer som tog studenten och flyttade hemifrån till lägenhet med assistenter. Jag frågade mamman om det ...