fredag 15 mars 2013

Sorg och Jävla pajas

Idag ska jag ägna mig åt en föreläsning om sorgbearbetning nu på dagen. Sorg är så mycket mer än att ha förlorat någon. En sorg för mig är tösens sjukdom och diagnoser. En är min egen sjukdom som begränsar mitt liv mer än jag riktigt kan acceptera. Jag fick en " käftsmäll" igår kväll och blev ordentligt påmind om att jag inte funkar som innan jag blev sjuk. Jag var med och ordnade klassaktivitet med lillasysters klass ute i skogen. Vi hade gjort samarbets övningar , tipspromenad med ficklampor och reflexer och massa marchaller och tänd brasa för korvgrillning. En lyckad kväll med nöjda barn. Men jag bar lite för mycket och sen kom straffet när jag kom hem med värk och armar som inte lydde riktigt och tårar som rann. Jag kanske borde lärt mig, men har svårt att lära mig när jag inte "köper" att jag är förändrad. Hoppas föreläsningen kan bidra till en klokare jag....
Ikväll ska vi sen på Måns Möllers föreställning En jävla pajas som tar upp om hans liv med sin son som har fått diagnosen autistiskt syndrom. Ska bli mycket intressant och roligt gissar jag. Trevligt sällskap har vi också av en fin vän och hennes man som är de som tar med oss. De har också barn med autism .
Vi har farmor och farfar här ikväll med tjejerna, de ska äta tacos för då är det lite fest tycker tösen !
Mysstund med min blonda kille på klippan vid stugan.
Annars ser jag mycket fram emot en helg i vår när ett fantastikt gäng glada mammor kommer ut till stugan för att umgås och skratta tillsammans. Vi har setts förut när vi var på Ladies Night i höstas, och några har jag äran att träffa då och då. Gemensamt är att vi har barn med diagnoser på olika sätt. Men oj vad det förenar och det känns som man känt varandra jämnt ! Vi sitter inte och beklagar oss utan med humor, förståelse och ironi kommer man långt ! Jag längtar efter er tjejer !!!
Trevlig helg till er alla, var ni än är. Kramar

5 kommentarer:

Bellan sa...

Det tar ett tag att acceptera att man får begränsningar man inte haft innan, när man blir sjuk. Var rädd om dig, vännen!

Den där Måns Möller skulle jag vilja lyssna på. Du får berätta sen om det var bra, men det är det säkert.

Snaaaaar är det vår :) Längtar otroligt mycket för då blir det kramar ♥ ♥ ♥
Cyberkram så länge till dig ♥
//Bellan

mariellejohnsson sa...

Det där med sorg känner jag igen. Min dotter Gabriella har förutom sin autism även en neurologisk sjukdom och den sörjer jag. Förr när hon var mindre så älskade hon att gå skogsvandringar med ryggsäck och matsäck. Nu kan hon inte det längre. Hon klarar med näppe att gå till sin soptunna, men då behöver hon vila på rullatorn däremellan.
Jag sörjer även min sjukdom.
Så jag tror att jag förstår dig. Men jag har också vänner som man kan skratta så där med. En av dom ska jag träffa ikväll.
Måns Möller låter ju jättekul att gå på.
Hoppas ni får trevligt.
Många kramar!

Nina sa...

Åååååååååvaaaadjaaaglääängtar jag med! :) :) :) Ska bli såååå himlans mysigt och roligt!!!!

Vet du, jag tycker inte als att "du borde ha lärt dig" för, även om jag inte har erfarenheter själv (mer än ryggskott) så kan det ju inte vara så självklart att man ska tänka på "efter" när man är "mitt i" och när man kanske inte känner att det blev fel förrän det är försent..

Önskar såå att det fanns bot :(

Sen är jag mest avis.. ;) På kvällen, alltså. Hoppas det är så bra som jag tror att det är och ha det jättemysigt!! Hoppas tjejerna hemma får en bra kväll också, förstås.

Kramar om hårt och länge!
Eller, kanske inte så hårt då, utan lite försiktigt, med tanke på det onda.. <3 <3 <3

Nina

Med Lenas egna ord sa...

Hej!

Jag har följt dig ett tag nu och förstår att du har ett tungt liv! Eller det är fel ord, jag hittar inte rätt: hoppas du förstår ändå!
Det är nog svårt för mig med tre friska söner, vuxna nu, att sätta mig in i din situation, men jag lär mig....

Alla ni föräldrar till barn med olika diagnoser gör ett jättejobb. En av mina assistenter har en dotter med grav ADHD, autism och ätstörning, så jag har ju lite insikt.

Vad är det för diagnos du själv har? Dubbelt jobbigt när inte du heller kan fungera "normalt" (Tycker inte om det ordet, vad är "normalt" och vad är det inte??)

Varma vinterkramar/Lena

Mamma Z sa...

♥snart♥ ♥så♥ ♥ses♥ ♥vi♥

Börjar bli färdig mentalt

När Tösen gick i skolan var det två tjejer som tog studenten och flyttade hemifrån till lägenhet med assistenter. Jag frågade mamman om det ...