måndag 16 december 2013

Hejsan hoppsan....

fallirallera, när julen kommer ska varenda unge vara glad !
Texten har verkligen rätt tänk i sig, men kanske tyvärr inte så det är. Jullåtar sprudlar på radion och köpcentrum och överallt. Härligt på många sätt men också jobbigt för många. Just för att det är laddat och skapar stress. Anpassningar och tänka rätt tar kanske över julstämningen.
Tösen har inga större problem med julen. Bara det inte är för mycket folk där hon är. Bara vi inte pratar julklappar, för det stressar henne. Jag är trött, mannen är trött. Vi försöker göra det vi kan och bör. Julafton hos oss med våra föräldrar, borde funka om allt flyter på. Julklappar blir det på tösens nivå, vi läser av humöret hur det funkar. Bildschema som vanligt och en tydlig bildberättelse hur dagen blir ska fixas.

Mycket folk fortsätter att stressa henne rejält och det tror vi utlöste helgens bakslag på korttids.Men även att tösen inte var förberedd på hur det skulle vara när hon kom dit. Mannen lämnade henne kl 10 och det gick bra då trots att det varit oroligt innan och hon skulle absolut inte vara eller sova där. Jag var och jobbade och mannen skulle också komma och jobba lite. När jag slutade på em så hann jag inte mer än få på mig jackan så ringde tösen och var hysteriskt ledsen. Jag hörde inte ens vad hon sa först. Hon lugnade sig lite så jag hörde att hon bara ville hem mellan snyftningarna. Det gör ont i hjärtat och magen att höra henne så ledsen.
Jag fick prata med en personal och fick höra att hon varit ledsen nästan hela tiden. Inskolning av barn och ny personal är inte bra den lördagen i månaden tösen ska vara där som är mer och mer känslig för folk och inte vill dit ens innan. Dömt att misslyckas. Jag hämtade henne, gick inte ens att få henne lugn om jag lovade att komma på kvällen senare och hämta och hon slapp natten.
Vi hade ett julbord inplanerat på kvällen och jag frågade tösen om hon ville med, vilket jag visste att hon inte ville men lärt mig lite hur jag smartast berättar saker ibland. Jag kollade med mormor och morfar om hon fick vara där några timmar och det gick bara bra.
Tösen såg trött och dämpad ut när jag lämnade henne där och jag hade en klump i magen, det blev ingen bra helg för henne.
Sen blev det farfar och farmor igår några timmar då vi fixade julklapparna, affärer är inte att tänka på.

Väntar på besked om vi får assistansen förlängd, och på ett nytt intyg från psykologen ang autism diagnosen. Den förra var inte helt rätt hon skrivit, blev nästan mörkrädd över hur hon fått ihop den. Samma psykolog mailade mig ang ett möte och skrev då att tösen sover bättre på korttids nu och att det går så mycket bättre där. Va ??? När jag ifrågasatte det så skrev hon att det upplevdes så och att vi nu skulle börja jobba med hemmaplan och  bemötande. Behöver inte säga att det rök ur hårbotten då va ?
Ser fram emot det mötet i januari och när det pratas om denna helg som var nu. Undrar om hon tycker lika då ?

Dax att åka till nästa jobb och jobba 10-18 , ha det gott alla rara. Njut när ni kan , kramar

4 kommentarer:

Nina sa...

Herregud! Hon kan ju inte sitta och gissa, den där psykologen?!??!? Man slutar aldrig förvånas!

Och vadå inskolning?? Hur smart var det då?? Så trött man blir!!! Hoppas det inte blev bakslag för Tösen på korttids nu......

Kramar om, saknar o längtar! Snart ses vi och kan skratta bort lite frustration! :)

Nina <3

Anonym sa...

För jävligt rent utsagt, HUR Kan dem säga att det funkar bra på kortids.....ggrr!!! förstår att det rök ur hårbottnen på dig, för det gör det på mig med. kram Cissi

A sa...

Vad är det som INTE gått in ang korttids?? Jag förstår till viss del att inskolningar måste ske, men jag tror det finns andra dygn o helger när inte tösen är där, som de kan sköta inskolning på, då det finns andra barn som kanske inte är lika känsliga för förändring..ja du, älskade vän..Och den dära sk pyskologen, är ho så mycket att ha egentligen? Piff Off som tösen säger..O elda inte opp håret, det är för vackert för det <3

Bellan sa...

Oj! Blir ju svettig när jag läser här.... Kämpa på vännen och jag hoppas du har nåt hår kvar när vi träffas sen ;)

Kramar <3
//Bellan

Börjar bli färdig mentalt

När Tösen gick i skolan var det två tjejer som tog studenten och flyttade hemifrån till lägenhet med assistenter. Jag frågade mamman om det ...