fredag 29 november 2013

Fint, roligt och sorgligt samtidigt

Igår var det Julmarknad på tösens skola, hemlagad soppa och hembakat bröd serverades och luciatåg och uppträdande av eleverna. Dom var helt fantastiska ! Alla utom tösen deltog i det.
Innan den här kvällen har hon pratat om den och vi skulle komma hela familjen och även mormor och morfar. De har bakat och pysslat och gjort fantastiska saker som dom sålde. Pengarna går till en skolresa en dag i maj.
En av sakerna eleverna tillverkat !

Vi märkte under veckan att hennes funderingar blev fler och oron steg hela tiden. Vi pratade med skolan och dom hade börjat märka det också. De la ner mycket jobb på att förbereda, anpassa och stötta tösen i detta. Problemet är när det är mycket folk. Och allt sker på hennes mark, trygga skolan. Alla förändringar är svåra.
Em kom och mannen skulle hämta tösen på fritids, sen mormor och morfar och oss på vägen. Inga stopp och kliva ur bilen och hinna fundera. På vägen till mormor och morfar slog oron över och hon fixade inte att de åkte med. Påklädda i hallen fick de besked att det inte gick, tur jag har kloka föräldrar som förstår att det inte sker utan orsak.
Vi kom iväg och vi höll låg profil i bilen, vi ville inte att hon skulle missa det här.
Vi var först som planerat i skolan och tösen visade runt lillasyster och sen tog assistent J över och det gick bra ! Underbar personal som såg till att tösen deltog på sitt vis, skötte ljudet med assistenten under elevernas show och sen skötte de kassan ihop under försäljningen. En nöjd tjej hade varit med hela kvällen !
Sen kom tröttheten och ilskan när vi kom hem när alla spänningar släppt, men det hade vi väl räknat med. Blev sov medicin innan sängen och natten blev bra .
När de andra eleverna sjöng och spexade så härligt så brände tårarna lite över att inte tösen fixar att vara med, att det blir mer och mer begränsningar med henne. Vad hon förändrats sista åren. Lite sorgligt.
Men får tänka att vi i alla fall kom dit och det gick bra ! Tycker det var bra av tösen att fixa det trots oron. Ordet är anpassa och åter anpassa så går det i alla fall så bra det kan !
Önskar er en fin advent med mycket mys, kramar Tina

2 kommentarer:

Nina sa...

Ååh, ja... Det hugger lite ibland, det man missar. Men så fint att det gick så bra, på Tösens villkor och att skolan anpassade så bra. Vad roligt för Tösen att få känna att hon fixade det :)

Så länge sorgen är vår, och barnen är nöjda, så är det ändå okay på nåt sätt. Men visst känns det ibland <3

Kramar om massa! Fina du!!
Nina

Bellan sa...

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Kramar!
//Bellan

Börjar bli färdig mentalt

När Tösen gick i skolan var det två tjejer som tog studenten och flyttade hemifrån till lägenhet med assistenter. Jag frågade mamman om det ...