tisdag 12 november 2013

Regnoro och Tjorvens tvilling

En morgon med regn är inte helt okej. Det borde jag kunna lösa lixom.... Men idag hade jag inte det utan regnet smattrade mot rutorna. Det tar lite extra tid när det ska gås igenom hur besvärligt allt blir när tösen måste gå ute en bit till matsalen i skolan. Paraply storleken var inte okej men funkade tillslut. Ja tösen hatar regn ! Regnbyxor och regnjacka på och sen gick det bra ut till taxin faktiskt. Lillasyster fick åka med mannen för jag hämtar efter skolan då vi ska direkt till lasarettet. Undersökning på öron näsa hals av stämbanden. Kamera ner genom näsan igen är det vi vet. Lider med henne, men hon är otroligt stark inför allt hon går igenom. Hon vill bli frisk och att kunna förklara för henne som inte har nån diagnos och förstår handling och konsekvens är väldigt enkelt, till skillnad mot tösen. Tösen ska till läkare på torsdag och det finns nu med på bildschemat och det är inte populärt. Det värsta verkade ändå vara att hon missar en stund i skolan, det vet vi skapar oro men den här tiden kan vi inte styra och det förstår hon inte. Då blir det  lite oro och ilska. Blev medicin den här natten för det har varit väldigt dåliga nätter ett tag. Medicinen gjorde nytta några välbehövliga timmar.

När tösen då åkt iväg med taxin var det dax för hundens promenad. Jag tycker det är okej med busväder bara jag är klädd för det. Jag har köpt en sydväst och med full utrustning och stövlar kände jag mig som Tjorven på Saltkråkan när jag gick ut ! Men skönt var det !

I helgen ska mannen, jag och lillasyster åka iväg till goa vänner några timmar bort. Tösen fixar inte att vara med och vi behöver koppla av lite också. Mormor och morfar tar henne hela helgen och det kommer bli mysigt för henne att vara där själv. Hon slipper korttids och kunde få välja själv, ska vi ha skoj ska hon må bra och slippa oroa sig för korttids en helg när det går. Känns bra i magen att vi gör så.
Ja hon verkar nöjd !
Ha det bra därute, var ni än är. Kramar Tina


7 kommentarer:

Silverglitter sa...

Vilken fin lapp, hon verkar som du skriver nöjd!

Nina sa...

Men herregud vad jag saknar dig! Tjorven.
Haha <3
Kramar om!
P.S. Lycka till med jobbiga läkarbesök!

Emelie sa...

Kram från "Pelle" <3

Mamma Z sa...

Skulle vilja se den där Tjorven snart ;)
Hoppas ni får en bra helg utefter allas premisser! Skönt att det gick att lösa.

KRAMEN

Maria sa...

Inte kul med läkarbesök =(
Njut av helgen! Kram

Anonym sa...

Smart tjej, vem hatar inte regn säger den elake...

Bellan sa...

Hoppas ni har en härlig utflyktshelg!
Saknakramar <3

//Bellan

Börjar bli färdig mentalt

När Tösen gick i skolan var det två tjejer som tog studenten och flyttade hemifrån till lägenhet med assistenter. Jag frågade mamman om det ...