söndag 6 juli 2014

Bara det som fattades

I fredags hade tösen fritids och jag skulle handla och fixa för en bra helg. 10 minuter efter jag lämnade henne ringer min mobil och tösen bara skriker att hon ramlat. Hon brukar ramla och jag var lugn tills personalen tog över och lät orolig. Jag åkte direkt tillbaka och armbågen var helt felställd. Jag ringde mannen och han kom och vi åkte in med en arg och rädd tös.
Akuten tog emot bra och var proffsiga i stort sett hela tiden. Morfin mot smärtan och upp till röntgen där två härliga människor hade hand om oss och löste uppgiften med bravur. Akuten fick komma och ge mer morfin under tiden vilket jag förvarnat då tösen är svårmedicinerad.
Väntan och besked att hon måste sövas för att dra armbågen rätt men det kunde dröja då operation hade fått in akutfall. Jag åkte de ca två milen hem och löste hunden och lite annat praktiskt och snabbt tillbaka till akuten. När jag kom in hade det gått snabbt och  de just åkt till operation. Jag sprang dit och akuten ringde att jag var påväg. Jag hann dit och mannen följde med in och jag gick igenom alla viktiga saker med ortopedkirurgen. De hade hittat lösa benbitar på bilderna och det såg komplicerat ut. Barnkliniken kontaktades och tösens läkare på Hab  ang hennes mitokondriella sjukdom och vad de bör tänka på inför sövningen . Allt grönt och tösen sövdes och vi hann ta en kopp kaffe och macka i cafeterian.
Mobilen ringde när vi svalt kaffet och tösen var vaken på IVA , vi sprang uppför trapporna och där låg hon i en säng med ett rejält gips. Arg för hon ville upp på toa och vi tog över av personalen.
Tösen orolig och rastlös och ville upp hela tiden men droppet med smärtlindring skulle bara gå in först vilket hon sket högaktningsfullt i !
Sen blev det röntgen igen och datortomografi för att kolla de lösa benfragmenten. Röntgen var inte lätt då hon hade svårt att ligga still men tillslut så fick de bra bilder ! Yes och vi gick till IVA och blev utskrivna .
Den underbara kirurgen ringde på kvällen och kollade läget och berättade att det än så länge såg positivt ut och hoppades att tösen slipper operation av frakturen. Han sa att IVA hade sagt att tösen varit arg, ja hon var lite less sa jag men arg....ja ja inte alla som sett henne arg :)
De ringer imorgon och sen in i veckan för nya bilder och träffa ortoped kirurgen igen.
Tösen har värk och det är höger arm också så det hon brukar kunna göra är svårt vilket gör henne frustrerad och rastlös och arg.
Natten i natt var katastrof och hon har haft en tuff dag. Hoppas på en bättre natt för imorgon tänkte jag jobba hela dagen och på jobbet behöver jag vara stark. Men det blir som det blir som och som  vanligt går det hur det än blir.
Det här gör inte ledigheten lättare för tösen, eller semestern för oss. Blir svårt att få henne att sova borta och sysselsätta henne. Och trehjulingen som just hade kommit.
Återkommer med rapport när vi vet mer, ha det gott därute. Kramar

6 kommentarer:

Maria sa...

Suck och stön! Styrkekramar i massor åt er alla !

Anonym sa...

Nej nej nej nej neeeej :(
Vilken sabla otur, stackars Tösabit <3
Usch så tufft för er allihop.
Stor kram <3
Hoppas att det läker fint nu så det inte ställer till en massa.

Eva Stridh sa...

❤️

Nina sa...

Usch, stackars er :(
Kramar om <3
O kryakramen till duktiga Tösen <3

Mamma Z sa...

:( och mitt i sommaren när det är badväder..
Hoppas på det bästa utefter situationen!

KRAM

Bellan sa...

Kastar in en massa krya-kramar här! Hoppas det läker snabbt och fint! Tankarna går till er ofta!

//Bellan

Börjar bli färdig mentalt

När Tösen gick i skolan var det två tjejer som tog studenten och flyttade hemifrån till lägenhet med assistenter. Jag frågade mamman om det ...