söndag 15 juni 2014

Sommarlov

Förra helgen gick bra när vi var till stugan, tösen var  lugn när vi var där. Båtturen dit gick hyfsat bra. Vi prövade med att köra henne först för mormor och morfar var där redan och sen alla saker för att inte stöka till det för henne. Verkar som en bra ide att göra så. Tur det är nära !
I Torsdags var det skolavslutning för tösens klass och den var mycket trevlig. Vi såg till att komma först dit för det är bäst så att folk sen kommer i omgångar än att alla är på plats när vi kommer. Hon deltog inte direkt så mycket men hade fått lite uppgifter att göra och det gick bra. De är fantastiskt proffsiga och härliga och vi är så tacksamma !
Så då har hon nu sommarlov , inte direkt uppskattat. Tackar faktiskt för att hon inte har tidsuppfattning om huuur långt det är.....räcker ändå. I natt sov hon inget och var mest irriterad hela tiden. Jag är stressad inuti och stundvis deppig. Vet vad som väntar i många veckor.

Lillasysters tuffa skolavslutningsdag bidrog också till min stress. Själva avslutningen gick bra och betygen är hon nöjd med. Sen åkte vi direkt till Uppsalas sjukhus för den undersökning som skulle göras. Det var mycket tufft för henne men hon var otroligt stark och fixade att springa med tufft motstånd i drygt 6 minuter på löpband med en kamera i halsen. Sen pep det om henne och hon fick knappt luft alls och återhämtningen tog tid. Läkarna var fantastiska och de fick fram ett svar. Lillasyster har ett mycket ovanligt fel på stämbanden som inte går att operera. men med träning hos logoped kan det gå att träna bort. Det var blandade känslor för henne och oss med svaret. Skönt att veta men andra svar hade varit lättare att åtgärda. Jag är så stolt över hennes prestation och nu hoppas vi det går att få henne att må bättre.
Efter Uppsala väntade en 3 timmars bilresa till ett slott där vi var på en uppvaktning. Tösen var hos mormor tills vi kom hem igår fm. Det hade gått bra. Sen igår em var vi rätt trötta av all spänning och resande och sen middag.

Nu ska lillasyster och jag strax på avslutning med simklubben, även fast tävlingsgruppen kommer träna en gång i veckan under sommarlovet. De andra tar sommarlov helt från simningen. Därför en liten avslutning.
4 veckors jobb till innan semester i 4 veckor från ett jobb . Det andra som assistent pågår nästan konstant, ett dygn i veckan är vi helt lediga på semestern då är tösen på korttids. Sen kommer hon gå dagtid 2 gånger i veckan för att det ska vara regelbundet. Vi hoppas det kommer funka.

Har inte lagt in några foton på ett tag men snart kommer nog några nya. Ha det gott var ni än är och gör, kramar

Från i somras, bästisarna !

4 kommentarer:

Nina sa...

Gumman <3 Tufft för er på många sätt, man tycker det kunde räcka med en sak..

Tänker på er och hoppas vi kan ses snart. Önskar er ett så lugnt sommarlov det går.

Kramar om!!!!! <3

Lena sa...

Hur mycket okända och ovanliga sjukdomar har ni i er familj egentligen? Det är då märkligt att somliga drabbar av allt möjligt och för andra flyter livet på en räkmacka. Stackars lillasyster.

Hoppas att ni får bra hjälp nu när ni vet vad det är iallafall.

Jaa du, sommarlov ja...jag säger inget så har jag inget sagt.

Önskar vi kunde ses snart. Saknar dig fialottatinan <3
KRAMAR!

Maria sa...

Beundrar ditt ork - enormt! Styrka och kämparkramar!

Bellan sa...

Oj, vad ni har det tufft!! Tänker på er ofta, ofta och önskar förstås vi hade närmare till varann. ♥

Kramar om dig av hela mitt hjärta, vännen ♥

//Bellan

Börjar bli färdig mentalt

När Tösen gick i skolan var det två tjejer som tog studenten och flyttade hemifrån till lägenhet med assistenter. Jag frågade mamman om det ...