fredag 28 mars 2014

När kramar inte tröstar

Den oroliga fasen fortsätter hos tösen.  Nätterna är fortsatt ångestladdade och hon har visat nya symptom på oro på kvällarna som vi inte sett tidigare. Skakningar med händerna och upprepat -det är jobbigt , det är jobbigt , det är jobbigt utan att få fram riktigt vad det är. Det gör ont att inte kunna lindra, när kramar inte kan trösta för närhet är jobbigt, när orden inte når fram. Då känner jag maktlöshet.
Jag vill inte se på när mitt barn mår dåligt och skriker så huset skakar.När Lillasyster gråter för det är så jobbigt. Jag gör vad jag kan men det räcker inte.
Skulle kanske ha en sån skylt hemma.....

Jag mailade sömnforskaren John Axelsson häromkvällen när han varit på tv i programmet helt sjukt. Han svarade inom en timma ett omtänksamt svar men han kunde tyvärr inget om våra svåra problem. Det visste jag kanske innan men det var värt ett försök.

Tösen verkar fortsatt trivas i nya lokalerna i skolan men det tar nog lite extra energi att det inte är helt klart.

Vi har varit hos sjukgymnast på Habiliteringen i veckan som tittade på tösens ostadiga fötter. Inlägg och special skor ska det bli. En bra sjukgymnast som fick tösen att samarbeta trots dåligt humör när vi kom dit. Ja vi fick hämta henne när skolan slutade så förändringen att inte åka taxi var inte populär trots att vi gått igenom och förberett henne för det innan.

Vi har också haft möte med korttidspersonalen i veckan och lagt fram tankar och idéer hur vi behöver göra för att det ska funka så bra som möjligt. Ett avspänt och bra möte utan psykologen och chefen. Kändes bra efter.
Morgonens promenad med kaffe i solen.
Tog en skön promenad på morgonen med hunden och kaffe i ryggsäcken. Det är mitt sätt att tanka energi, havet är min terapi.
Ha nu en trevlig helg, kramar

8 kommentarer:

Lena sa...

Tänk om jag hade vetat att du var ledig idag på förmiddagen. Dumma mig som inte frågade, tänkte åka till dina kvarter och gå med kameran på morgonen idag.
Kram på dig, jag kan inte sätta mig in i hur hemskt det måste vara att inte kunna hjälpa, men att det är hemskt förstår jag.
Stor kram hjärtat <3

Anonym sa...

Havet som terapi låter jätteskönt. När Gabriella var yngre ville hon inte heller ha närkontakt och kramar när hon var ledsen, det var fruktansvärt, man vet inte vart man ska ta vägen. Men nu är det där bättre.
Sjukgymnast har hon också en som är jättebra. Det behövs någon som säger saker på rätt sätt. Som berömmer och ger morot på hennes premisser.
Många kramar till er!

Maria sa...

Suck! Jobbigt när inte kramar hjälper, hur reagerar hon på massage och lätta kroppstryck, brukar ju kunna lugna ner och ge ro. Man behöver ju inte massera hela kroppen utan ev, hårbottnen, fötterna eller händerna. Styrka och en stor kram

Nina sa...

Åh.. :( Kramar om jättemycket! <3
Nina

Anonym sa...

har ni testat stesolid? ja det är beroende framkallande men kan funka. har ni testat stilnockt?

ett tips om ni inte vill medicinera tungt. kan ju vara melantoni

eller bara att vara mindfull .

tex. på kvällen innan hon ska somna.

1 timme innan ett varmt bad. och visa på schema att nu är det kväll och bad.
sen ta varm mjölk med honung.
och sen lägga sig i sängen med ett kedjetäcke och en skön kudde.

kanske köpa en dyrare madrass vet ej vilken ni har .men en madrass man sjunker igenom.)(känslan av det)

och massa kuddar runt sig med trygghets kännsla .och att du sätter på en ljudbok med favorit bok. och nöta in det som rutiner.

Mamma Z sa...

Lyssnade på en sömnforskare på Hjärnans Dag. Skickar dig hans kontaktuppgifter utifall han kanske kan ge dig en liten vink, eller om de ger han en vink om vad som behöver forskas på när det gäller våra barn och sömnstörningar..

Oj oj. Ja de där kramarna som man bara vill skall innehålla all världens healing till sitt barn.Och den maktlöshet man känner..
tur att du hittar energipåfyllning och hoppas du får behålla en del!

Mega och saknar kramen <3

Tina sa...

Tack Anonym för förslag, vi använder stesolid ibland då det inte funkar att stå på regelbundet. Vi har prövat all annan lättare medicinering utan resultat. Även kedje och bolltäcken och ja allt ! Tösen är en gåta för läkarna och oss. Mvh Tina

Anonym sa...

Kramar tröstar inte tösen, men jag tror det funkar på dig! Så här kommer en varm, stor kram från Tingeling

Börjar bli färdig mentalt

När Tösen gick i skolan var det två tjejer som tog studenten och flyttade hemifrån till lägenhet med assistenter. Jag frågade mamman om det ...