tisdag 16 juli 2013

Sjuka, rastlöshet och oro

Kvällarna med tösen är jobbiga, mycket ilska och oro. Oro inför att sova, ilska om vi vill se på tv en stund och inget är bra som vi gör eller säger. Igår kunde vi bryta innan det gick för långt genom att turas om att spela wii med henne. Nåt som inte varit intressant på länge men som hon  plötsligt kom på. Det är inte mycket vi hinner eller kan följa på tv. Oftast för mycket som händer för att det ska funka. Hur har ni andra det ? En period var hon ganska nöjd med ipad ( hörlurar ibland) och lyssna på allsång och spela spel i soffan bredvid oss. Om det är textat så kan man slötitta lite trots höga ljud ! Men just nu oroligt. Är väl sommarlov som stör, ledighet är mest besvärligt.
Saker är som vanligt roligt ett par minuter och då blir det mycket saker som ska hända en ledig dag.
Tösen sätter upp bilder på sitt bildschema på det hon vill göra hemma. Vi har några att välja på, funkar sådär. Men bildschemat är en trygghet märker jag, vem som lämnar och hämtar och när det är korttids eller ledigt sätter jag upp bilder på. Även dagliga rutiner som stöd.
Är ett antal veckor kvar innan skolan börjar va ?....

Lillasyster mår inte så bra, så vårdcentralen på em. Halsoperationen gav inte det resultat vi hoppades på tyvärr . Hon har blivit sämre under sommaren men går inte  in på hur, återkommer när jag vet nåt mer.
Tösen får vara hos mormor då, sjukprat är inte populärt och skapar bara oro.

Ha det gott, kramar

3 kommentarer:

Maria sa...

Styrka kram !

Nina sa...

Vi ser inte på tv när Sandra är vaken, men när hon har lagt sig så går det oftast bra. Vi har ju änglavakten då och den som inte ser på tv kan gå ifrån enkelt om det behövs, men oftast räcker det med att lyssna av och vara beredd. När Sandra är med är det hennes program som gäller, och hennes musik.

Vad jobbigt för lillasyster :( Hoppas det ordnar sig..

Kramar om och saknar!
Nina

Bellan sa...

Här blir inte heller så mycket TV-tittande. Man får inte den ron och möjligheten när man samtidigt ska assistera.

Vad tråkigt att lillasyster inte mår bra :( Hoppas ni får en snabb och smidig lösning!

Kramar om dig fina <3 *saknar*
//Bellan

Börjar bli färdig mentalt

När Tösen gick i skolan var det två tjejer som tog studenten och flyttade hemifrån till lägenhet med assistenter. Jag frågade mamman om det ...