onsdag 22 februari 2012

Harmoni

Tösen och jag har varit själva sen i Söndags morse då mannen och lillasyster åkte till fjällen. Vi har haft det otroligt lugnt och inga stora motgångar heller. Nätterna har funkat hyfsat. Vi hade planerat att baka bullar igår när vi var hel lediga ihop, inget korttids eller jobb. Men det funkade inte för rastlösheten och oron över ledighet kom krypande tidigt på morgonen. Det löste sig med att vi bjöd mormor och morfar på lunch som hon och jag lagade tillsammans. Mysigt och lugnt igen. Jag hann med lite matbrödsbak också .

 Sen kom en rara vännen A och klippte tösens lugg och tog sen duschningen helt plötsligt och så var det gjort utan fajt också !
Har skjutsat tösen till korttids nu där hon för andra gången ska sova över. Känns bara så tomt här hemma ! Men hon var glad när jag lämnade henne så jag hoppas det går lika bra idag som sist.
Ska bli rart när vi alla är samlade imorgon kväll igen, säger jag nu i alla fall.... Det finns stor risk för trötthet i och för sig, jag jobbar till 19.15 imorgon och hämtar henne sen hos farfar som hämtat på korttids. Men hon är nog glad att lillasyster och pappa kommer hem. Hjälpmedlen har kommit också, får de levererade v 10 av arbetsterapeften från Hab. Ska bli jättespännande att se vad tösen tycker. Ha det gott därute. Kramar

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej. vad är det för hjälpmedel hon ska få`?

Jag har atypsikatuism. men en form av atypiskatutism som gör att jag inte har problem med det sociala utan mer organisationssinnet. så det är mer åt adhd men ja läkare som gör fel är grymt intressant.

Det jag vill ha sagt lite väl flummig kanske är att det kan lösa sig.

När jag var liten hade jag mycket utbrott och skrek väldigt ofta.

Men idag när jag får pysykbryt som jag kallar det så kanske jag smäller till en soptunna eller kastar en kudde i väggen och morrar.

Det är nog bara på mina föräldrar jag skriker på idag.(har sina orsaker då de med har någonbokstavs diagnos dock har dom de inte på pappaer för de är så jädrans envisa och vägrar göra utredning.

Men i normala fall så får jag väldigt sällan utbott och jag bor själv och går i skolan och har lagom med vänner och lite väl mycket att göra på fritiden.

Vilken form av utvecklingstörning har eran dotter?

Anne Salovaara-Kero sa...

Försök att njuta av lugnet, även om det känns konstigt. Många kramar. Anne

Anonym sa...

Du är inte ensam. Den lurvige håller koll på dig säger den elake...

Börjar bli färdig mentalt

När Tösen gick i skolan var det två tjejer som tog studenten och flyttade hemifrån till lägenhet med assistenter. Jag frågade mamman om det ...