måndag 5 september 2011

Filmkväll

Tösens lärare ringde mig förra veckan och vi pratade om hur sommaren varit och om skolans första tid. De upplever att tösen är lugnare och orkar vara med lite längre stunder i gruppen.  Låter ju fantastiskt ! Kanske gör Adhd medicinen nytta ändå ? Även om det inte märks hemma. Ikväll ringer läkaren för att kolla hur det varit de här 2 veckorna vi höjt dosen på medicinen. Hade inte lärarna sagt att det är nån skillnad så hade vi nog gett upp. Om det nu är nyhetens behag för tösen när skolan nyss börjat eller om det är medicinen är svårt att veta. Men är nog värt att försöka ett tag till. Nätterna är bättre sen vi la om schemat på nattmedicinen, en del nätter till och med bra.
Helgen hemma har varit tuff, mycket ilska och utbrott som avlöst varandra. All energi går väl åt i skolan, och hemma får vi ta det som finns kvar av orken.
Inget har varit bra som vi föreslagit. En bra sak, maten igår älskade hon och åt bra ! Levergryta och ris ! Sen vände det lite för henne.
Jag passade på att simma när lillasyster tränade igår em, skönt. Sen åt vi grönsaks stavar, chips och dipp och kollade på den underbara filmen "Hur många lingon finns det i världen " . Rekomenderar den med värme !  Tösen satt med oss och smaskade glatt och tittade väl inte så mycket men var med i alla fall. Världsrekord ! Så länge i soffan, bra med godsaker ibland !

Natten var bra och morgonen flöt på och tösen var precis klar när taxin kom och hämtade henne. Hon åt frukost utan problem, hon satt ute själv och det funkar bra. Så länge temperaturen håller i sig !


Idag fyller jag 7 år !
Hoppas ni får en fin dag alla fina därute, kramizar Tina

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hej hjärtat!
Jag kan av erfarenhet säga om medicinen då J ju har samma medicin. Så märkte inte vi heller nåt direkt hemma, men i skolan var det som att vända på en hand, mer ork att sitta still, mindre/inga utbrott, Sen att han inte får så många jobb gjorda är ju en helt annan sak.
Hoppas att det är medicinen som hjälper tösen.
Kramizar Cissi

Lenaeff sa...

jag ska fortsätta att hålla tummnarna att det är medicinerna som hjälper lite grann iallafall...tur att det funkar att äta ute, och vet du, det går även på vintern om man har mycket kläder på sig ;)
Allt som funkar är ok så länge ingen komer till skada. Det där med uppfostran får man lägga åt sidan i Diagnoslandet ur gärna man än vill annat ibland. Men det tar bara alltför mycket energi och ilska, så det är inte värt det!!!
Kramar om gumman och hoppas att allt är ok med dig för övrigt...
Lenaeff

Anonym sa...

Hej Vännen!
Så härligt att ni får höra lite positivt! Det måste ju värma hjärtat en hel del.

Filmen som ni såg köpte jag till S i födelsedagspresent och jag ser fram emot att få se den. Gänget är ju så underbara!

Pst:......Jag förstår att du finner styrka vid ditt smultronställe.....:)

Kram Tingeling

Tina sa...

Hej mina rara vänner ! Tack för era varma kommentarer, i need you all ! Puss och kram Tina

Annelie L sa...

Så härligt att få positiva signaler från skolan. Det kan ju vara så att medicinen börjar gå ut ur kroppen framåt eftermiddagen så det är därför ni inte märker något hemma. Håll lite extra koll på lördag och söndags förmiddagar hemma för att se om ni märker någon som helst skillnad.
Håller tummarna för att allt går bra för er .
Kramar om dig // Annelie

Tina sa...

Tack Annelie. Medicinen hon äter är 24 timmars verkande. Vi valde den just för att kvällar och nätter är så jobbiga. Borde inte gått ur då, men effekten är kanske inte tillräcklig för henne ändå. Svårt att veta ? Mycket tonårs hormoner i luften också.... Kramar om tillbaka Tina

Börjar bli färdig mentalt

När Tösen gick i skolan var det två tjejer som tog studenten och flyttade hemifrån till lägenhet med assistenter. Jag frågade mamman om det ...