tisdag 24 maj 2011

En lång historia lite kortare.

För snart 14 år sen föddes en liten tjej , 10 fingrar och 10 tår och allt gick bra ! Vi hade bara ett dilemma, hon sov nästan inget. I vagnen ute gick hyfsat, sängen knappt alls. Vi gick och bar henne runt runt på nätterna. Vi fick sov tips och allt skulle bli bra. Vi skulle inte oroa oss. Tiden gick och hon satt själv och det mesta funkade som det ska men hon sov inte. Hon var 23 månader när hon började gå, ostadigt och stapplande såklart. Men allt kommer , vi skulle inte oroa oss. Åren går och vi känner att nåt är galet, nåt stämmer inte. Hon sover inte mycket alls. Trötta föräldrar kämpar på, hoppas att de har rätt och allt kommer. Första utredningen visar att hon är utvecklingsförsenad, men det kommer nog....
Nåväl, vanlig klass blev för svårt och klasskompisarna växte ifrån. Nästa utredning visar att hon nu är utvecklingsstörd och särskolan tar över. Men sömnen är det ingen som fått ordning på än. Perioder har varit bättre men nu varit en lång tuff period. Nu ny utredning om hon ev har ADHD också, och en annan sjukdom som är i forskningsläge än och vi väntar på kallelse.
Mycket annat har också hänt på vägen som varit jobbigt, bla annat så har hon blivit  kroniskt förstoppad. Den resan med sjukhus och mediciner är lång, hoppar över den just nu.
Otroligt vad man orkar och klarar av, brukar säga att det var tur vi inte visste då när vi räknade fingrar och tår vad vi skulle gå igenom !
Kroppen och själen tar stryk av sömnbristen, och oron tär också. Men ser framåt och än finns det hopp, griper efter alla halmstrån så vår tjej och vi andra kan få lite balans i livet.

Dum spiro, spero - Så länge jag lever hoppas jag !

2 kommentarer:

Anonym sa...

OJ! så ni har det, och har haft det ...
Sänder många styrkekramar vännen.
Blir verkligen berörd av detta inlägg. Kul att du börjat blogga så man kan få hänga med...
Lena

A sa...

Way to go girl! Många kramar från mig till dig!

Börjar bli färdig mentalt

När Tösen gick i skolan var det två tjejer som tog studenten och flyttade hemifrån till lägenhet med assistenter. Jag frågade mamman om det ...