fredag 1 februari 2019

Ett år har visst gått....

Ett år har visst gått sen jag skrev sist, har hänt en hel del.
Tösen har flyttat hemifrån !
För nästan 3 månader sedan fick vi lägenhet i ett gruppboende , det gick fort när vi väl bestämde att vi kör medans Tösen är positivt inställd och pratar om det . Det har gått över förväntan, och helt ärligt är det nog jobbigast för oss föräldrar....
Vi var till Ikea hela familjen den helgen hon skulle flytta, Tösen valde möbler och var med, otroligt duktig. Vi lyckades nog med att hon kände att alla beslut var hennes. Vi tog nog världsrekord på Ikea i snabba beslut och massor med oss därifrån !
Vi bestämde ihop med Tösen att hennes rum här hemma skulle ha kvar möblerna .


Efter Ikea åkte vi till lägenheten och skruvade möbler för fullt, mormor sydde upp gardiner och morfar kom och skruvade också. Tösen kom och gick och hängde lite överallt. En bra trygg helg med oss nära hela tiden. Hon sov hemma natten till söndagen och då fortsatte vi göra det hemtrevligt.
Och det blev verkligen mysigt ! Hon är stolt över sin lägenhet och har visat den för många och bjudit lika många på fika för kaffebryggare var viktigt såklart !
Annars äter de alla måltider gemensamt, hjälper till i köket en måltid i veckan. Städar en gång i veckan i sin lägenhet och tvättar en gång minst.
Vi har haft en del möten såklart för att sätta rutiner och förtydliga saker som är viktiga. Och det tar sig sakta men säkert. Tösen trivs och det är det viktigaste. Vi har lite andra krav och tankar än henne såklart men personalen börjar lära känna henne bättre och bättre och de har fått lite mer att göra nu :)
Hon är snabb,  och den mest aktiva som bor där nu. De andra som bor där funkar bra ihop och för det mesta går det mycket bra.

Om någon har läst min blogg tidigare så vet ni om vår livssituation om alla sömnlösa nätter bland annat. Och att nu få sova på nätterna är otroligt skönt.Tösen har inte ringt oss en enda natt, nä inte en natt !!! Att känna sig pigg kom jag knappt ihåg hur det kändes. Att kunna ta promenader och gå på bio spontant med mannen är härligt !
Att saker ligger där jag lagt dom och att det inte är kaos i huset är en lyx.
Mycket är positivt och det blev så rätt i tiden. Men oj vad jag längtar efter henne och saknar henne ibland. Ändå ses vi mycket och hörs mycket. Hon kommer hem då och då och kramas lite. Sovit hemma 2 nätter totalt och tyckt det varit mysigt. Vi har varit där ofta och ganska korta stunder oftast, hjälpt henne med något och spelat fia såklart.

Livet går vidare och det är härligt att vara mycket förälder och bara lite vårdare, trevlig helg och var rädda om er.


2 kommentarer:

Unknown sa...

Men ååh, vad vi måste ses! Har så mycket att prata om, känner jag :) Så glad att det går åt rätt håll för er, även om jag förstår att det inte bara är en dans på rosor.
Fortsatt lycka till <3
Kram Nina

Maria sa...

Så härligt! Jag gläds med dig och din familj! Har saknat dina inlägg!
Ha det bäst och kramar <3

Blogg eller inte ?

Funderar på om jag ska lägga ner bloggen eller inte ? Men den kan väl finnas här om någon vill läsa, men framför allt för mitt eget minne ...