fredag 17 oktober 2014

Funderingar om livet

Kanske är det så att den här jävla sjukdomen tär mer än jag erkänner, kanske är det en större sorg att jag inte funkar som jag vill än vad jag pratar om. Att den ständiga smärtan tröttar. Jag vill inte behöva fundera på vad jag orkar, vad musklerna klarar utan jag vill vägra vara sjuk. Jag ser mig inte som sjuk utan som" lite ur balans för livet kräver lite för mycket " Men när fina vänner  oroar sig för jag verkar dämpad och inte är mig helt lik  så erkänner jag plötsligt för mig själv att det är faktiskt jobbigt. Jag får nog tycka det  utan att verka gnällig....
Jag är ju jag och inte gnällig och sjuk....
När jag läste lite igår för att ta reda på om min helt plötsligt uppkomna galna klåda på kroppen utan utslag hade nån förklaring så hamnade jag mitt i den bästa förklaringen hur det är att leva med fibromyalgi. Läs här om du vill.
Annars är tösens tandutdragning uppskjuten tills i vår pga lite missförstånd mellan folktandvården och oss. Just nu känns det skönt.
Lillasysters andning har vi hittat lite andra vingar att pröva, men inte fått tid. Återkommer om det när vi varit där, men handlar inte om sjukvården.
Jag är trött, vet inte riktigt varför just nu. Men kanske är det lite mycket av allt.
Har två vänner som mår psykiskt dåligt och det är svårt att inte kunna blåsa på det onda så det går över, att vara maktlös och titta på. Tror ändå att de vet och känner att jag bryr mig.
Tacksam att jag har vänner som bryr sig <3
Kramar och trevlig helg

6 kommentarer:

Maria sa...

Kramar till dig <3

Nina sa...

Älskade vännen <3 Du kan inte vara positiv och glad jämt. Du får känna dig låg, och du får gnälla, bli trött och ledsen. Det hade varit konstigare annars. Gör nåt som du tycker om bara till dig för att du är värd det så mycket <3
Saknar dig så <3
Kramar om!

Bellan sa...

Fina Tina <3
Nej, vem vill må dåligt och det är sorgligt att ni inte kan få sova och hämta krafter. Sömnen är nog så viktig för kroppen att läka sig. Mer avlastning till er innan era kroppar rasar fullständigt!!

Det låter spännande med lillasysters andning och en ev. hjälp. Hoppas att ni hittat något som hjälper henne!

Om jag kunde ta lite av din börda så du fick må bättre, så skulle jag göra det ♥
Styrkekramar fina du ♥
//Bellan

Anonym sa...

Jaa du gumman, vem orkar vara glad och trevlig jämt, vi får ta en gnälldate du och jag så kan du få vara lite sur och tvär så ska jag lyssna.
Kram på dig finaste, jag tycker om dig oavsett humör!
Stora kramen <3

Emelie sa...

Kära nån Tina. Det är ju två veckor sedan du publicerade det här inlägget och jag ser det inte förrän nu :(

Måste tyvärr berätta att "jultomten" är inlagd på sjukhus med lunginflammation så dit kan vi inte åka och få omtanke och omvårdnad.

Vad ska vi hitta på? Vill ju så förtvivlat kunna vara till någon slags hjälp.

Kram <3

Emelie sa...

"Den bästa förklaringen"

Den förklaringen var verkligen den bästa man läst. Och den gav mig också en massa input kring 03:an och hans smärtor och rädslor.

Tina, vad jag lider med dig.

Kram <3

Börjar bli färdig mentalt

När Tösen gick i skolan var det två tjejer som tog studenten och flyttade hemifrån till lägenhet med assistenter. Jag frågade mamman om det ...