söndag 3 augusti 2014

Födelsedag, gipsborttagning och stor oro

Tösens födelsedag blev som hon önskade. En kille vi känner som är sångare i ett band kom med en kompis och sina gitarrer och spelade för tösen på altanen vid stugan. Hon har pratat om det länge att hon önskade det och de kom gärna ! Tösen blev så lycklig att hon skrek när de kom och de kände sig som rockstjärnor ! Hon var glad och fick styra över sin dag men sen kom tröttheten ikapp och natten blev sömnlös. Vilket vi anade innan men valde att låta henne få alla dessa intryck ändå, glädjen under dagen stärkte det beslutet !

I måndags var det dags att ta bort gipset och det blev en hel fm på lasarettet. Röntgenbilderna såg bra ut och vi fick åka hem. Tösen var jätteorolig för alltihopa, och ta bort gipset och hur hon mådde efter var värre än att få det ! Hon tordes inte röra armen alls första dagarna. Det går lite bättre men hon använder inte handen än. Imorgon till lasarettet och träffa sjukgymnast för att få lite tips och träningsprogram. Tösen haft utbrott och varit arg hela dagen inför det besöket. Trots att det är till samma ställe och inget ska göras. Allt är oroligt och vi ska helst vara på samma fläck bredvid henne hela tiden fast det inte hjälper.

Mannen börjar jobba imorgon men jag har en vecka till och ska försöka vila lite när tösen är iväg.
Fm imorgon kräver sitt tålamod .
Att jag blev förkyld häromdagen och fick tillbaka värken i ryggen var väl inte det bästa men det går det med.

I stort så har vi haft många sköna stunder på semestern så klart med detta fantastiska väder !
Utvilade är vi inte och ingen jobb ångest får man för det är lite avkopplande att jobba efter en intensiv period. Men vi trivs bra i stugan och det ger energi att vara med havet runt sig dygnet runt. Känner mig lyckligt lottad varje dag jag är där.

Tösen utbrottar på och jag känner mig lite maktlös hur jag ska bete mig efter 8 timmars ilska.
Snart börjar skolan va ?.......

Kramar om den som vill

2 kommentarer:

talfrida sa...

Hoppas att det går bra trots allt hos sjukgymnasten imorgon. Jag vet inte om det är typiskt autism-beteende för jag minns när jag skulle ta bort gipset efter att ha brutit min fotled för en preskiberande summa år sedan hur otroligt rädd jag var, trots att jag visste logiskt att just det inte skulle göra ett dugg ont. Eftersom jag skulle opereras efteråt för att ta bort en spik som kommit snett så var jag uppkopplad på ekg och gissa om den mätaren slog i taket när de började bända loss gipset? Det var så pass att jag själv blev förvånad och undrade varför... Jag var också rädd att använda min fotled efteråt och då var jag ändå vuxen och förstod allt logiskt som de berättade men reagerade ändå likadant som Tösen din.

Nåja, skönt att ni har stugan även om det inte innebär att ni får sova så blir det iallafall något annat än att tragla på hemma.

Vilka underbara killar som ställde upp så att Tösen kunde få det hon så gärna ville på sin födelsedag, det måste ha varit fantastiskt att se henne i det ögonblicket. Det måste ha varit värt den efterkommande natten.

Ha det nu gott och så hoppas jag att vi kan ses snart, och ja...nu är det inte långt kvar tills skolan börjar, men för en gångs skull tycker inte jag att det ska bli skönt utan är extremt orolig för hur det ska gå med min eftersom de har tagit bort hans trygghet. Den resursskola han tillhört.

KRAM FINATINAFLINA <3

Nina sa...

Lilla gumman <3 Hoppas nu inget mer händer med hennes arm så hon snart känner att hon kan använda den utan att det gör ont. Kanske är det minnen från då hon skadade sig som oroar nu?

Ja, att åka och jobba kan vara rena rama semestern, beroende på vad man har att jämföra med...

Gud vad jag saknar dig! Måste ju ses snart <3
Kramar om!

Börjar bli färdig mentalt

När Tösen gick i skolan var det två tjejer som tog studenten och flyttade hemifrån till lägenhet med assistenter. Jag frågade mamman om det ...