fredag 18 april 2014

Vad är lagom ?

När ska man ingripa, när ska man pusha, bromsa , backa , vara nära, hålla sig undan osv...
Balansgången är svår och särskilt när tösen förändrats så mycket också. Varför funkade det utan problem igår men idag blir det kaos ? ofta numer  förstår vi eller kommer på troliga svar i efterhand när det inte funkat, men ibland är vi som två frågetecken.
Vad är lagom ? Finns nog inget sånt ord i livet vi lever, är oftast mycket eller lite av allt !
Jag blir stolt när tösen säger ifrån att det räcker, att hon inte fixar saker. Så slipper hon bli utmattad i onödan. Allt tar mycket energi ändå märker man.
Igår kom blombud till tösen från Svensk personlig assistans ! Blir varm i hjärtat ! Dom är fantastiska !
Satte upp en skylt på dörren igen att inga utklädda får ringa på, allt för att undvika oro. Sen är jag inget för att det tiggs godis... Dubbel vinst !
Sömnen har varit bra ett par nätter, kanske är det lugnande att inte vara i skolmiljön just nu eller bara en sån period som händer ibland. För frågar efter skolan gör hon då och då.
Vi var ute på fm och cyklade förbi ett dagis som har inhägnat runt . Innanför var två tjejer med hundar som de släppt lösa. Tösen ropar till dom- Barna , ni får inte ha hundar där !
De gick direkt ! Jag log lite att hon vet bättre att det inte är okej där dagisbarnen ska leka att ha hundar !
Önskar er en fortsatt Glad påsk vad ni än gör med den !

4 kommentarer:

Nina sa...

Fina Tösen <3

Ja, det är inte lätt att hitta en balans alla gånger. En tröst är kanske att man oftast hittar fungerande vägar tillslut, men tar tid. Jag känner igen det där och minns hur det var för oss förut, innan vi hittade rätt anpassning. Hur vi provade, gjorde om, och försökte igen. Jular och påskar som bara kommer en gång om året och inte gick att träna på. Det som vi kom fram till av misstagen ena året, funkade inte nästa år då förutsättningarna var andra.

Det var rätt hopplöst ett tag, men vände sen. Utvecklingen går trots allt fortast när barnen är yngre och anpassningar man kommer på när dom är äldre funkar bättre och bättre i flera år.

Så påverkar så mycket annat. Ena dagen kan Sandra saker som vi inte trodde hon kunde, och nästa dag kan hon ingenting. Och så har ju Tösen sin sjukdom ovanpå det, som säkert påverkar hennes mående.

Jag hoppas sovperioden får hålla i sig några nätter till. Sover hon bättre när det är mindre oro eller intryck på dagarna? Tänkte eftersom det är lov nu?

Saknarkramar massa!!!
Nina

Lena sa...

Jaa du, det där lagom. Är det nåt jag önskar så är det ett facit, eller iallafall en handbok. Tänk så mycket enklare livet skulle vara då. Hoppas ni får en fin påskhelg <3
KRAM!!

Lena sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Bellan sa...

Lagom... med åren så lär man sig till slut vad som är en hyfsad nivå, men som Nina skriver så tar det tid.

Hoppas ni fått sova bättre några nätter - hoppas kan man ju alltid!
Saknarkramen till dig <3
//Bellan

Börjar bli färdig mentalt

När Tösen gick i skolan var det två tjejer som tog studenten och flyttade hemifrån till lägenhet med assistenter. Jag frågade mamman om det ...