måndag 14 april 2014

Lägger i backen

Tösen är skör. Skolans flytt till nya lokaler tär mer än vi kunde ana. Personalen har än en gång lagt i backen och nu har tösen eget rum där hon kan vara så mycket hon känner. En egen personal hela tiden som hinner se när det behöver backas mer. De är lyhörda och gör allt de förmår för att detta ska vända.
Hemma försöker vi förtydliga fritiden mer med att lägga till ett inprint schema hon kan bära med sig utöver den schema tavlan vi har på väggen. På den är det väldigt få ord utan övervägande bilder. På det andra är det bilder med ord till varje. Verkar göra henne tryggare.
Så lite lov på det....
Idag jobbar jag hela dagen så det blir fritids, lediga imorgon och sen korttidsdygnet ons till tors. Men sen är det ledigt till måndagen. .... Ja ledigt från ett jobb och tösen är ledig.
Gäller att hänga med och ligga steget före så hon inte hinner bli hungrig, hennes sjukdom gör detta och fruktsallad med keso är just nu räddningen mellan måltiderna.

Idag ska tösen på utflykt med fritids till en gård med djur. Sist fick hon leda en söt liten häst och det var mysigt. Då var hon själv med personal. Nu är de fler och genast har morgonen varit orolig och inget är bra.
Tänk så lite som gör så mycket för henne. Jag hoppas det går bra.

Tack till er som kommenterar och är rara, det värmer verkligen hjärtat.
Ha en fin dag, kramar 

4 kommentarer:

Nina sa...

Jag önskar att tösen känner lite ro snart, så hon kommer i balans igen. Ni är så duktiga på att tillrättalägga. Och skolan med, på att anpassa. Synd att det kommer lov och stökar till i rutinerna.

Tankar o kramar! Massor!
Nina

Maria sa...

Det är ju endast en droppe som gör att bägaren rinner över.
Ha det bäst och hoppas ni har möjlighet att njuta av ert lediga!
Kram

Lena sa...

Så jobbigt för er att det blev så pass påfrestande med allt det nya på skolan för Tösen. Ni har ju lite dåligt med ro redan innan.

Jag hoppas ändå att det går ok på korttids och att ni får ta det lite lugnt och sova mellan allt annat som ska ordnas.

Saknar dig gumman, väldigt mycket <3
KRAMAR

Helle sa...

Hoppas att det blev en fin dag för tösen bland djuren.

Börjar bli färdig mentalt

När Tösen gick i skolan var det två tjejer som tog studenten och flyttade hemifrån till lägenhet med assistenter. Jag frågade mamman om det ...