torsdag 20 februari 2014

Oslagbar känsla

Jag önskar att tösen kunde längta till korttids, att det vore samma glädje som skolan. Att det inte vore -jag vill inte till det där jäkla skitkorttids , det här är min sista gång där !!!! Varför ska jag dit ???
Det gör ont att höra , vill behålla henne hemma. Men den känslan det är att gå och lägga sig en natt i veckan och veta att man får sova är oslagbar.
Vet att vi behöver det.
Men att motivera henne är inte lätt. Hon var där i natt och det gick bra , ja inte mycket sömn men  hon var inte jätteorolig eller arg. Stackars barn. Nu somnade hon i soffan, inte konstigt. Hon får sova en stund innan maten, sen kommer mannen och lillasyster hem från fjällen så det är nog bra med lite energi påfyllning.

I natt ska vi prova den nya medicinen. Nu kommer ni få sova, det lovar jag sa läkaren. Jag har hört det förr de orden, hoppas han har rätt den här gången. Hoppet överger en aldrig, tur det. Nya halmstrån att gripa tag i är positivt tills de går av....

Tösen är snabb och det gäller att ha koll och vara med i svängarna. En vän var här på kaffe häromdagen och hade sin hund med. När de skulle gå hem igen hade tösen byggt om hundens sele .... Min vän var alldeles lugn och lyckades få fram av tösen hur ett spänne hade suttit och sen löste det sig ! Men insåg hur snabb hon är !
Samma kväll var tösen hos mormor en stund då jag var på föreläsning och hennes mobil lyckades försvinna. Morfar hittade den nästa morgon i köket bakom kaffebryggaren ! Såna här saker kan leda till utbrott för hon blir så arg att hon inte vet var hon lagt saker eller varför hon gjort saker, dessa gånger gick det bra. Skönt !

Nu längtar jag efter att krama övriga familjen och att få lite avlastning :)
Kramar till er alla.
Handduks hund ! 


3 kommentarer:

Nina sa...

Ja jösses... En natt i veckan, ni är inte precis bortskämda. Visst skulle lärarna handleda korttidspersonalen lite?! Har för mig du pratade om det.. Tänk om dom kunde anpassa så bra att Tösen längtar dit..

Jag håller tummarna för medicinen nu! Vet ju hur det är med autism, och mediciner.. Sandra satt och sjöng en hel natt av en halv sovtablett den enda gången vi provade. Hoppas den här funkar!!

Kramar om!!
Nina

Bellan sa...

Jag tycker minsann att det är på tiden att de ordnar det där korttids så Tösen kan trivas!! Så tråkigt för er alla att behöva ha det som ni har det!

Nu håller jag alla tummar och tår jag har att den där medicinen hjälper! Tänk vad underbart det skulle vara för er om nätterna blir lugnare!

Värsta saknarkramen kommer här ♥
//Bellan

Maria sa...

Hoppas att tabletten hjälpte. Säger som de andra en natt i veckan, lyfter på hatten för Er ork! Kram

Börjar bli färdig mentalt

När Tösen gick i skolan var det två tjejer som tog studenten och flyttade hemifrån till lägenhet med assistenter. Jag frågade mamman om det ...