onsdag 4 juli 2012

Förändringar i beteendet

I söndags ville Tösen att vi skulle bada i badhuset hon och jag. Jag älskar det inte men det glädjer mig att hon vill bada vilket hon inte gjort så länge. Havet är uteslutet och badkaret funkade förr men är svårt numer att få henne till, mycket svårt. Så vi åkte till badhuset och skulle bada inne där hon är van att vara med skolan. Solen sken ute och jag hoppades att det skulle vara lugnt inne. Det var det inte och blev inte bättre när det efter en kvart i vattnet började regna så de som badade i utomhuspoolen kom också in.... Tösen blev apatisk och bara hängde på mig i vattnet. Men hon svarade ja när jag frågade om det var jobbigt och om det var för mycket folk och om hon ville hem. Jag hade lovat fika efter men hon önskade glass i bilen istället tom. Inte helt perfekt att äta glass där men vi gjorde det för att det skulle bli ett bra avslut.
Annars om det inte passar eller blir konstigt och avvikande från hur det brukar så blir det ofta ilska och utbrott istället, så det här beteendet var nåt nytt.
Det blir jobbigare och jobbigare för henne med mycket folk har vi märkt. Affärer blir svårare och svårare tex och nu badhuset. Är ju svårt att veta innan hur det är dit man ska. Hon vill inte längre åka nånstans där hon inte varit. Då blir hon orolig och arg. Vi ska helst vara hemma alltid. Det känns sorgligt och tråkigt att bli mer och mer låst. Brukar vara tvärtom när barnen blir äldre. Men bra att hon kan uttrycka det, tala om så vi förstår.
Att anpassa allt och ligga många steg före tar på krafterna, ibland lyckas vi och ibland inte.
Nu var min lediga dag slut, det har varit full rulle men trevligt. Dax att koppla in tentaklerna och få hem Tösen som jag gissar är trött efter en varm lång dag.
Var rädda om er och glöm inte att stanna upp och andas ibland, kramar Tina

4 kommentarer:

Nina sa...

Japp! Här med.. Jobbigare och jobbigare för "lilla damen" att vara bland folk.

Badhus är uteslutet så vi hyr poolhus ibland, för hon älskar att bada.

Stranden är också uteslutet om det inte är för kallt för alla andra att bada... ;) Så vi har en badpoool på tomten istället.

Restauranger funkar bara om det är väldigt lite folk, typ på tider då man inte brukar äta, så vi köper hamburgare och käkar i bilen istället.

Osv..

Måste hon följa med nånstans där det är mycket folk så tar vi rullstolen. Då funkar det ganska bra :)

Kramar om massa!
Nina

Anonym sa...

<3

/ Emelie

Anonym sa...

Den elake säger att det finns ett insjöbad med väldigt lite folk och en liten privat sandstrand dit inte många hittar som tösen kan åka till...

mariellejohnsson sa...

Helt rätt dag för mig att läsa det där.... Och du har väl läst på fejjan om vår dag i dag så vi förstår varann rätt bra du tror jag...
Kramar!

Börjar bli färdig mentalt

När Tösen gick i skolan var det två tjejer som tog studenten och flyttade hemifrån till lägenhet med assistenter. Jag frågade mamman om det ...