tisdag 26 januari 2016

Livet är skört och härligt !

Idag kom svaret på min ryggröntgen, ja först hade läkaren som jag fick förtroende för slutat och brevet kom från en annan läkare. De hittade inga förändringar på min ryggrad. Trodde inte det heller i och för sig då det vad jag förstått är svårt att se på vanlig röntgen. Men tar det så  positivt det bara går. En liten del av mig ville nog få ett annat svar, ja ett som är tydligare än Fibromyalgi , ett svar som tas på allvar av sjukvården. Kanske är diagnosen Fibromyalgi egentligen bättre prognos på ? Men än så länge finns ingen medicin eller vidare hjälp, men att de har hittat svar på gåtan är mycket viktigt för framtiden, se länken ovanför. Kanske kommer vi tas mer på allvar och inte klassas som inbillnings- eller psyksjuka i framtiden. Kanske kommer det komma fram mediciner tillslut som hjälper, tills dess får vi härda ut smärtan och tröttheten . Och jag är tacksam att det finns riktigt bra dagar emellanåt !!

Fick för en vecka sedan beskedet att min barndomsväns pappa omkom i en skridskoolycka då han hamnade i en vak, vad livet kan förändras snabbt och vad livet är skört.
Läs en fantastisk text som hon skrivit här om just livet och döden. Olyckan påverkade många starkt och gav mig många tankar . Ja att det är viktigt att försöka leva här och nu, att vara rädda om varandra och göra så mycket vi kan som vi tycker om och mår bra av.
Jag ska tänka på att tala om för andra när de gör saker jag uppskattar, stora som små och inte bara ta för givet. Jag ska försöka vara så positiv till allt i livet som jag bara kan för visst är det härligt att leva !

Kramar T

4 kommentarer:

Nina sa...

Saknarkramar <3 <3 <3

Bellan sa...

Jobbigt när kroppen bråkar och du inte får nåt riktigt svar. :(

Vilken tragisk olycka. Läste texten... Starkt skrivet! Visst blir det en tankeställare när det händer hemskheter.

Kramar om dig bästa Tina och saknar dig! ❤️
//Bellan

Maria sa...

Ja visst är det härligt att leva! Kramar

Annorlunda sa...

Mitt namn är Mia och är 45 år. Från Småland. Kommer huvudsakligen blogga om min händelserika vardag som inkluderar livet med Asperger, Autism, Utvecklingstörning och m.m. Och allt som hör till. Därför att kunna ge ökad förståelse och att människor får mer kunskap inom området om hur det kan vara att leva med dessa. Har även ett stort intresse för djur, hundar, hästar, stickning, segling, träffa nya människor och lära känna dom, familjelivet, samt träning m.m.
Då jag älskar detta med bloggen och att dela med mig av personliga tankar, åsikter och allt som rör min Asperger, Autism, Utvecklingstörning och m.m.
Har valt med bloggen att skriva från hjärtat och att vara öppen för alla er som läser min blogg! Jag själv har valt och vill vara öppen med mitt funktionshinder och vad det innebär så hoppas jag att ni visa förstrålser till mig. Hoppas att ni visa respekt och hhänsyn!! Kontakt: mia2@home.se
Fråga gärna efter bloggadressen!

Börjar bli färdig mentalt

När Tösen gick i skolan var det två tjejer som tog studenten och flyttade hemifrån till lägenhet med assistenter. Jag frågade mamman om det ...