torsdag 4 december 2014

Ledsen och ARG !

Jag har fått flera fina fantastiska vänner genom bloggen. Just nu kämpas det mer än nånsin hemma hos dom flesta. Lite olika anledningar men mycket handlar om att det saknas resurser för de som behöver, för de som har olika diagnoser. Resurser i skolan och resurser efter skolan när vuxenlivet ska börja. Jag blir ledsen och fruktansvärt ARG ! Det är föräldrar som kämpar och sliter för sina barn/tonåringar och deras rättigheter och många som mår dåligt, stora som små.
Vart är Sverige på väg ?
Barn som samhället inte kan ta hand om och se till att de har en värdig plats i skolan, som de inte har råd att ge de resurser och den miljön de behöver för att utvecklas som alla andra. Specialskolor som stängs och barn som då inte mår bra i den vanliga skolmiljön med stora grupper och att inte få hjälpen de behöver. Ja bara för att ditt barn får en diagnos så betyder det inte att det får rätt hjälp om nån trodde det ?
Just nu är jag tacksam över att tösen vår har sin utvecklingsstörning också så hon får gå i en anpassad skola där de gör allt för henne och hon utvecklas i sin takt. Med kompetent personal som är fantastisk ! Som läser av henne och backar när hon inte orkar och går framåt när det funkar bra.
Att ha det så under sin skoltid borde väl vara en rättighet för alla barn i Sverige idag ?
Att det då ska bli ett omval som beräknas kosta en halv miljard känns galet mitt i allas kämpande och brist på pengar .
Att sen ha haft det så att man älskat skolan där man är trygg och ska ut i vuxenlivet och det då inte finns resurser, varken anpassat boende eller verksamhet . Så kan det tyvärr också se ut i vårt fina trygga land.
Ja jag vet vad jag önskar att tomten har i säcken i år, en trygg skolgång och värdigt liv åt alla våra fina barn , ungdomar och vuxna.
Kramar till er alla kämpar <34 kommentarer:

Nina sa...

<3 <3 <3
Saknarkram!

Anonym sa...

Resurser finns. Migrationsverket begärde och fick 48 miljarder EXTRA säger den elake.

Bellan sa...

Sanna ord!!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Saknar dig!

Kram från Bellan ♥

polaritym sa...

Lite sent läst men väldigt bra skrivet av dig! Väldigt väldigt bra skrivet!
Kram från Marielle!

Börjar bli färdig mentalt

När Tösen gick i skolan var det två tjejer som tog studenten och flyttade hemifrån till lägenhet med assistenter. Jag frågade mamman om det ...