fredag 10 januari 2014

Jobbigheter och trevligheter

En fin vän har varit sjuk ett år nu, det är svårt tillslut att finna ord och kraft att se på utan att något händer. Psykvården har lyst med sin frånvaro att göra sitt jobb. Vi gjorde ett tappert starkt försök i tisdags och det verkar ha gjort nytta, plötsligt händer det saker som känns positiva. Jag och en annan vän som försökt med mycket under året för henne höll på att ge upp men med samlade krafter kanske det blir bra. Det är väl det vänner är till för, att finnas där när det stormar och inte bara när solen skiner. Vad bra man mår när det ger nåt gott för någon man bryr sig om så mycket.

Tösen och jag hade en lugn kväll igår när mannen var bortrest i jobbet och kommer hem idag och lillasyster var på träning. Det är så mycket enklare att vara själva, så enkelt är det. Natten var också mycket bra, skönt det är när det funkar. Och vilken skillnad på tjej när hon sovit !
Gick skapligt på korttids i onsdags natt, hon sov fram till 03-04 tiden  med lite toabesök under tiden och sen vaken. En vanlig okej natt brukar vara så.
Nu är det dax för korttids helg lö till sö och vi hoppas det kommer funka denna gång. För vi tänkte ha lite annat för oss med lillasyster och hennes bästis. Men mormor och morfar finns om det krisar.

Måndag ska jag på egna trevligheter med 5 härliga diagnos-blogg mammor. Några reser långt och några av oss lite kortare. En öppnar upp sitt hem för oss och jag är så tacksam ! Återkommer om rapport när våra 2 dygn tillsammans varit.
Kramar och trevlig helg.

1 kommentar:

Nina sa...

Vilken fin vän du är <3 Hoppas det går bra för er vän som behöver er.

Nu är det nära :)
Kram på håll så länge!
Nina

Börjar bli färdig mentalt

När Tösen gick i skolan var det två tjejer som tog studenten och flyttade hemifrån till lägenhet med assistenter. Jag frågade mamman om det ...