fredag 30 januari 2015

Ett handskrivet brev från förr.

Igår visade min mamma mig ett brev som min morfar skrev till mig när jag var liten. Morfar dog alldeles för tidigt men några fina minnen har jag. Att återigen hålla i brevet som morfar skrivit och skickat till mig, alla rara ord från en morfar som bodde lite för långt bort bara för att kunna titta förbi, tårarna trillade.  Nästan 50 mil var det mellan oss och morfar och mormor. Men jag tycker vi sågs mycket ändå.
Idag skrivs väl inte direkt några brev, ska be mina föräldrar skriva till mina barn fast vi bor nära. För att ha kvar i deras liv.
Tösen har mycket ont i sin mage, nätterna oroliga . Dosen på hormonplåstret höjts och nya blodprover om ett par veckor.
Veckorna rusar på och förberedelserna för tösens myndighetsdag har börjat. Medicinska överlämnandet har jag skickat in papper om och resten får jag lite ont i magen av....
Nu iväg och handla och klippa mig.
Vi ses framöver

torsdag 15 januari 2015

Gammal men klok text

Människor kommer in i ditt liv av en orsak, för en period eller för resten av livet. När du förstår orsaken, kommer du också att förstå hur du skall förhålla dig till denna person.

När någon kommer in i ditt liv, är det oftast för att fylla ett behov du har uttryckt. De har kommit för att hjälpa dig genom en svårighet, för att ge dig vägledning och stöd. För att hjälpa dig fysiskt, känslomässigt och spirituellt. Det kan verka som om de är sända från himlen, och det är de!

Det är för att du behöver dem. Så plötsligt, utan att du gör något fel eller på en till synes opassande tidpunkt, kommer denna person att säga eller göra något som gör att ert förhållande tar slut. Ibland dör de, andra gånger lämnar de dig.

Ibland provocerar de dig och tvingar dig att fatta ett beslut.
Det som är viktigt att förstå, är att ditt behov är mättat, ditt öde är fullbordat, deras arbete är utfört. Den bön du skickade till universum har blivit bönhörd, och det är nu dags att gå vidare.

Några människor kommer in i ditt liv för en PERIOD, för att det är din tur att dela med dig, att växa eller att lära.
De ger dig en upplevelse, lugn eller bara får dig att le!
Kanske lär de dig eller visar dig något du aldrig gjort förut. Vanligen ger de dig en ofantlig mängd av glädje. Tro på det* Det är äkta! Men bara för en period.

Livslånga förhållanden lär dig livslånga läxor, sådant du måste bygga upp för att få en solid känslomässig grund. Ditt jobb är att acceptera läxan, älska denna människa och använda det du har lärt i andra relationer och områden av ditt liv.

Det sägs att kärleken är blind, men vänskapen är klarsynt.
Tack för att du är en del av mitt liv, antingen det är för en period eller för resten av livet.
 
 
Den här texten är skriven på många ställen och du har säkert läst den ,men just nu känns den lite extra klok för mig. Det händer saker i livet och livet går vidare ändå även om det förändras . Nog om det .
 
I tisdags var vi till Stockholm med lillasyster och träffade en man som tog sig an hennes problem med andningen vid ansträngning. Detta är inte sjukvården utan nu sökte vi andra vägar. Känns positivt och vi håller tummarna hårt <3
Tösen ska till barnkliniken imorgon och träffa en ny hormonspecialist och se om det går framåt. Tösen får hormonplåster varje natt då hon inte själv producerar dem. Och utan det blir man benskör.
Det är väl vad som händer denna vecka, ha det gott alla fina därute.
 

tisdag 6 januari 2015

Rensning med glada skratt

Idag är vi alla lediga men sen börjar rutinerna igen. Känns bra men vet också att den här våren kommer kräva lite extra av oss. Tösen ska fylla 18 och allt vad det innebär med lagar och regler.
Idag har vi plockat fram högar med kort från tider då vi var betydligt yngre och även från då barnen kommit och var små. Många glada skratt och förvånade miner från barnen hur vi sett ut !! Lite skämmiga bilder alltså :) Vi rensade bort lite onödigt och sorterade , vad mycket man har ! Lite roligt med kort att hålla i när man tittar på och inte på en dator eller tv skärm som det blir numer .
Jag hittade några på vänner från förr som kan bli användbara , bara ler :)
Jag kommer inte sammanfatta 2014 utan ser fram emot  ett riktigt bra 2015, för det har jag bestämt !
Kramar till er alla fina därute.

Blogg eller inte ?

Funderar på om jag ska lägga ner bloggen eller inte ? Men den kan väl finnas här om någon vill läsa, men framför allt för mitt eget minne ...