fredag 27 juni 2014

Fysiska försämringar

Tösen blir allt vingligare och ostadigare och ramlar mycket. Trasiga knän som slås upp varje dag är inte bra. De nya specialbeställda skorna från ortopedtekniska är bra, hon går bättre och verkar stadigare i vristerna. Men ofta ramlar hon inne för då rör hon sig själv på ett annat sätt, ute håller vi mer i henne.
Vi tog beslutet  efter att tösen önskat en trehjulig cykel att beställa en. Det tar kanske hela sommaren om vi har otur innan den kommer, men hoppas det kan funka så vi kommer en liten längre sväng med hunden och blir mindre låsta här hemma när man är själv med henne.
Hon längtar i alla fall !

Synen har också blivit mycket sämre tyvärr och nya glasögon beställda, hoppas det kan hjälpa till med ostadigheten lite också kanske. Nya kommer nästa vecka.

Önskar bara att försämringarna kunde stanna av nu , det räcker som det är . Jäkla skitsjukdom..... Ja ja, vad hjälper det att vara bitter, inget alls men ibland hamnar jag där en stund och sen går livet vidare igen.

Nu en biltur och besök på apoteket, mer stora plåster behövs . Och en gofika är vi värda <3
Trevlig helg till er alla, kramar

Så här fint var det på skolavslutningen !

torsdag 26 juni 2014

Allsång, hundskall och barnskrik

Midsommarafton gick bra, mycket bra för tösen ! Sen kommer det dagen efter iform av trötthet och ilska. Kanske är det bra att göra såhär så hon blir så trött eller så är det inte. Vi tycker ändå att det är värt det så hon kan delta i festligheterna och verkar tycka det är skoj. Hon blev inte överstressad utan det funkade bra.
Nätterna fortsätter vara en gåta så jag tänker inte skriva om dem idag....

Tösen har ett sätt att vila och klara sitta still och det är med sin padda(ipad) . Det hon lyssnar på är mest allsång, barn som skriker och skrattar, hundar som skäller och bollibompa. På tv går det inte men på paddan funkar det. Är väl lättare att ta in då. Barnskriken och hundskallen roar mig sådär en galet tidig morgon (läs natt ) ..... Men skönt att hon kan koppla av lite !

Imorgon är jag och tösen lediga, vi ska göra lite förberedelser inför lördagen då vi ska ha lillasysters tävlingsgrupp med familjer hela dagen ute i stugan på lunch och lekar och grill middag. Ca 20 personer . Tösen har sin korttids helg som hon har en helg i månaden. Favoriten jobbar natt med henne så det blir nog bra.
Sen blir det lite lugnare för oss och vi jobbar två veckor till innan  semestern.
Kramar och var rädda om er därute <3

i den miljön är det ett nöje att tvätta !

torsdag 19 juni 2014

Midsommar

Har ofta tankar om vad jag ska skriva i bloggen men så fastnar det där och inget blir skrivet. Jag ska strax åka och jobba kväll så nu önskar jag bara er alla en härlig midsommar var ni än är och gör. Var rädda om er så hörs vi snart igen, kramar

Min plats i midsommar blir här <3

söndag 15 juni 2014

Sommarlov

Förra helgen gick bra när vi var till stugan, tösen var  lugn när vi var där. Båtturen dit gick hyfsat bra. Vi prövade med att köra henne först för mormor och morfar var där redan och sen alla saker för att inte stöka till det för henne. Verkar som en bra ide att göra så. Tur det är nära !
I Torsdags var det skolavslutning för tösens klass och den var mycket trevlig. Vi såg till att komma först dit för det är bäst så att folk sen kommer i omgångar än att alla är på plats när vi kommer. Hon deltog inte direkt så mycket men hade fått lite uppgifter att göra och det gick bra. De är fantastiskt proffsiga och härliga och vi är så tacksamma !
Så då har hon nu sommarlov , inte direkt uppskattat. Tackar faktiskt för att hon inte har tidsuppfattning om huuur långt det är.....räcker ändå. I natt sov hon inget och var mest irriterad hela tiden. Jag är stressad inuti och stundvis deppig. Vet vad som väntar i många veckor.

Lillasysters tuffa skolavslutningsdag bidrog också till min stress. Själva avslutningen gick bra och betygen är hon nöjd med. Sen åkte vi direkt till Uppsalas sjukhus för den undersökning som skulle göras. Det var mycket tufft för henne men hon var otroligt stark och fixade att springa med tufft motstånd i drygt 6 minuter på löpband med en kamera i halsen. Sen pep det om henne och hon fick knappt luft alls och återhämtningen tog tid. Läkarna var fantastiska och de fick fram ett svar. Lillasyster har ett mycket ovanligt fel på stämbanden som inte går att operera. men med träning hos logoped kan det gå att träna bort. Det var blandade känslor för henne och oss med svaret. Skönt att veta men andra svar hade varit lättare att åtgärda. Jag är så stolt över hennes prestation och nu hoppas vi det går att få henne att må bättre.
Efter Uppsala väntade en 3 timmars bilresa till ett slott där vi var på en uppvaktning. Tösen var hos mormor tills vi kom hem igår fm. Det hade gått bra. Sen igår em var vi rätt trötta av all spänning och resande och sen middag.

Nu ska lillasyster och jag strax på avslutning med simklubben, även fast tävlingsgruppen kommer träna en gång i veckan under sommarlovet. De andra tar sommarlov helt från simningen. Därför en liten avslutning.
4 veckors jobb till innan semester i 4 veckor från ett jobb . Det andra som assistent pågår nästan konstant, ett dygn i veckan är vi helt lediga på semestern då är tösen på korttids. Sen kommer hon gå dagtid 2 gånger i veckan för att det ska vara regelbundet. Vi hoppas det kommer funka.

Har inte lagt in några foton på ett tag men snart kommer nog några nya. Ha det gott var ni än är och gör, kramar

Från i somras, bästisarna !

torsdag 5 juni 2014

Anpassat

Som alla förstått så betyder vår stuga på sjön väldigt mycket för oss. Ända sen jag var liten har min familj varit på sjön på sommaren. En stuga var en dröm som gick i uppfyllelse för några år sedan. Men med tösen som blivit äldre och saker blir svårare för henne både fysiskt och psykiskt så är det lite av en kamp varje gång vi ska dit. Ändå har vi också alltid varit ute på sjön sen hon var liten. Vi gör allt vi kan för att göra det så praktiskt och smidigt för henne och oss. Först bytte vi båt så vi kunde ha ett kapell när det blåser och regnar. För hem måste vi  oavsett väder om vi åkt ut !
Vi har precis nu avslutat nästa anpassning med att bygga ut badrummet och satt in riktig dusch och toalett, blev fantastiskt bra ! Det kommer underlätta mycket. Vi passade också på att fixa en tvättmaskin som vi körde ut igår när tösen var på korttids. Oj så skönt att slippa släpa mer än mat och lite övrigt. Riktigt lyxig känsla ! Det är ändå några moment innan saker är på plats när det är på en ö, men allt går med lite envishet och positivt tänkande ! Mina föräldrar hjälper till med det de kan och farfar är till stor hjälp med att köra ut saker och fixa. Farfar och morfar är våra hustomtar :) och guld värda för oss.
Nu har jag packat och handlat för det bär av imorgon bitti ut till paradiset , och hoppas att inte tösen gör av med all energi innan på att oroa sig för allt och inget. Helgen är planerad på hennes schema och hon är lite nyfiken hur det ser ut när det är färdigt därute. Hoppas det kan gå smidigt en gång, blir så mycket enklare.
Men först jobba kväll, önskar er en fin helg. Kramar

tisdag 3 juni 2014

Vardagen kom fort

Semestern som jag tillbringade i Turkiet med 2 fina väninnor var alldeles perfekt. Vi hade samma mål med resan alla tre, att koppla av, vila, sova och umgås. Det gjorde vi också hela tiden. Vädret var toppen och vi skrattade mycket ! Planet hem blev 7 timmar försenat tyvärr så vi kom hem kl 3 på natten först. Då satt det en välkommen hem teckning i hallen av tösen och hon och mannen satt i soffan och en ny dag hade redan börjat, som det brukar alltså. Ja vardagen kom fort tillbaka !
Det är en härlig känsla att vakna utvilad flera dagar i sträck , att känna sig pigg i huvudet. Ändå var jag jätteförkyld när vi var där, men det funkade bra ändå. Enkelt att bara sköta sig själv.

Nästa vecka skolavslutning och ett långt lov väntar.....
Till Uppsala med lillasyster på fredagen, så spännande och nervöst. Hoppas vi kan få nåt svar. I helgen som var var vi på simtävling och det är plågsamt att se hur påverkad hon blir även av de korta distanserna. Hade hon inte älskat att simma så mycket hade hon gett upp för länge sen, så illa är det med andningen när hon anstränger sig.
Håll tummarna är ni rara att hon kan få hjälp <3

Nu blev det lite oroligt här, återkommer. Kramar

Mellis på balkongen !

Blogg eller inte ?

Funderar på om jag ska lägga ner bloggen eller inte ? Men den kan väl finnas här om någon vill läsa, men framför allt för mitt eget minne ...